www.car.cz
 

Sosnová tradičně uzavře domácí šampionát ve sprintrally
     tisková zpráva


Závěrečným podnikem sedmidílného seriálu mistrovství České republiky ve sprintrally bude IV. AIR DESIGN SPRINTRALLY ČESKÁ LÍPA, který se jede v termínu 8. – 9. října 2004. Závod na severu Čech určí s definitivní platností letošního českého mistra v jednodenních sprintech. Vedle českého šampionátu ve sprintrally se závod započítává do mistrovství České republiky v rally historických automobilů a regionálního mistrovství Čech a Moravy.
 
Pořadatelé z Autoklubu Česká Lípa v AČR připravili náročnou soutěž. Centrum sprintrally je podobně jako v minulých letech umístěno do prostor Autodromu Sosnová. Vedle ředitelství rally se v prostoru sosnovské dráhy nachází i servisní parkoviště, proběhne zde technická přejímka a novináři zde naleznou tiskové středisko. Výdej itinerářů a prezentace posádkám bude zahájena ve čtvrtek 7. října v 8 hodin. Ve stejný den začínají seznamovací jízdy na tratích jednotlivých rychlostních zkoušek. Administrativní a technická přejímka proběhne v pátek 8. října v prostorách Autodromu Sosnová od 13.30 do 19 hodin. Na páteční večer organizátoři plánují v centru České Lípy představení vybraných posádek. „Chceme divákům v komentované show představit především posádky z čela startovního pole. Program jsme umístili před budovu místního Radia Crystal,“ uvedl Jan Mochan, zástupce ředitele sprintrally.    
 
Samotný závod je pojede v sobotu 9. října, když start sprintrally je v 8 hodin v České Lípě, uzavřené parkoviště před startem nebude zřízeno. Na jezdce čeká náročná trať, která obsahuje celkem 8 rychlostních zkoušek. „Podoba tratě vychází z loňského ročníku. Diváci se mohou těšit na dvě rychlostní zkoušky v areálu Autodromu Sosnová. Poprvé se pojede hned na úvod samostatně, to znamená bez společného startu. A podruhé v samotném závěru paralelně jako super rychlostní zkouška. Na rozdíl od Bohemia rally posádky čekají čtyři kola po sosnovské dráze,“ upřesnil Mochan. V cíli se objeví první vůz ve 14:50 hodin, vyhlášení tří nejlepších posádek v absolutním pořadí proběhne ihned po dojezdu na stupních vítězů. Slavnostní předání cen je na programu od 18.30 hodin. „Vedle vlastního závodu budou vyhlášeny i celkové výsledky sprintového šampionátu. Poháry dostanou posádky za druhé a třetí místo, když vítězové budou odměněni na společném vyhlášení v závěru automobilové sezony,“ řekl Mochan.
 
Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je v neděli 26. září, maximální počet přijatých posádek je 120. Pořadatelé počítají s účastí zhruba 90 současných automobilů a 15 historiků. V Sosnové se čeká napínavý souboj o domácí sprintový titul. Ve hře je obhájce prvenství Štěpán Vojtěch na voze Peugeot 206 WRC (OMV Rally Team) a Václav Pech s vozem Ford Focus WRC (Euro Oil Team). Zatím vede o dva body liberecký jezdec na peugeotu, nicméně bez naděje na mistrovský vavřín není ani třetí v průběžném pořadí Tomáš Vojtěch. Každopádně Air Design Sprintrally Česká Lípa slibuje hodnotný motoristický zážitek a napínavé souboje na tratích rychlostních zkoušek. Vyplatí se zavítat začátkem října do okolí České Lípy a Sosnové na kvalitní rallysprint! Další informace naleznete na internetové adrese: www.autodrom.cz.
 
 
 V České Lípě 21. září 2004                                                         Roman ORDELT
                                                                                                       tiskové středisko
                                                                                        Air Design Sprintrally Česká Lípa

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose