www.car.cz
 

Kulda pojede Příbram s Kit Carem
     tisková zpráva


Pohled do seznamu přihlášených posádek na Rallye Příbram dává odpověď na otázku, proč jsme od Bohemie neviděli na startu žádné soutěže Marka Kuldu. Vysvětlení je prosté, Marek šetřil finance na to, aby v Příbrami mohl vyrazit s konkurenceschopnějším strojem. Se startovním číslem 79 se můžeme těšit na posádku Marek Kulda – Stanislav Viktora se Škodou Felicia 1,4 Kit Car.
 
Během několika posledních soutěží si Marek mnohokrát postěžoval na to, že jeho favorit již nestačí na silnější felicie, nezřídka v kitových verzích, a ve třídě A5 na něj proto nezbývají místa na stupních pro vítěze. Že to není jen pouhá výmluva dokazoval vždy, když se zhoršily podmínky, jako třeba v minulém roce ve Vyškově, nebo letos na Šumavě a nedostatek výkonu se dal dohonit šoférským uměním. V takových případech jej bylo třeba hledat ve výsledcích hodně vysoko. Když se v létě naskytla příležitost ke svezení s kitem, neváhal Marek ani chviličku a obětoval několik startů, aby si to v Příbrami mohl se svými konkurenty rozdat jako rovný s rovným. Těsně před zahájením seznamovacích jízd si v Turnově mohl během pár kilometrů nové nářadí osahat.
 
„Favorit již na našich tratích, vyhovujících spíše autům se silnými motory nestačí. Přemýšleli jsme s čím budeme závodit příští rok. Také si chci vyzkoušet, jak budu soupeřům stačit na jiném autě, abych měl srovnání. S kitem jsem se kousíček svezl a i to málo mi ukázalo, jak velký rozdíl je mezi mým favoritem a kit carem. Již jen posilovač řízení ušetří spoustu času třeba v retardérech, kde jsem vždy hodně ztrácel než jsem volant přepral. Síla v motoru byla také znát a řazení, to byla pohádka.
 
Jsem rád, že se nám start v Příbrami podařilo zajistit a děkuju všem našim sponzorům i partnerům, kteří nám věří a rád bych se jim odvděčil slušným umístěním,“ řekl spokojený a natěšený Marek, který svůj první závod absolvoval v Blovicích v roce 2001 a v minulém roce vybojoval v rallysprintech třetí místo ve třídě A5. Změna nastala i na sedadle spolujezdce. Zdravotní důvody nepustily na start Zdeňku Marouškovou a proto na její místo nastoupí Stanislav Viktora, který byl téměř u všech dosavadních Markových úspěchů, ať již to bylo s vozem třídy N1, nebo po přestavbě na „áčko“ i ve třídě A5.
 
 
 
Milan Hauer
 
TISKOVÁ INFORMACE POSÁDKY KULDA - VIKTORA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose