www.car.cz
 

Ve finálovém podniku NF v Brně se bude bojovat už jen o stříbro
     tisková zpráva


 
V Národní formuli 1400 pomýšlí na titul vicemistra Palmi, Mifka a Lešinský
 
Přestože v mezinárodním českém šampionátu v závodech automobilů na okruzích byl v Národní formuli 1400 mistr jasný ještě před závěrečným podnikem, poslední dva závody série na brněnském automotodromu nebudou jen symbolické. Rozhodnout se totiž musí ještě o držitelích celkového stříbra a bronzu v šampionátu.
 
Na konečné druhé místo jsou hned tři vážní adepti David Palmi, Radek Mifka a Igor Lešinský. Z nejvýhodnější pozice do závěrečných dvou bitev mistrovství vyjede Palmi, který neskrývá zklamání, že již nemůže bojovat o mistrovský titul. „Neznamená to ovšem, že bych tím ztratil motivaci. Do posledních závodů určitě nastoupím s cílem na vítězství,“ řekl čtyřiadvacetiletý jezdec a slíbil, že nebude taktizovat. „Nemám spočítané, jaké umístění mi stačí na celkové stříbro. Tím se nezabývám. Závodím proto, abych vyhrával,“ uvedl dále a doplnil, že v případě deště a mokré trati je zvědavý, jak se bude jeho vůz chovat, protože se letos za takových podmínek s přestaveným monopostem ještě nesvezl.
 
Mokrou trať po dešti si přeje Mifka. „Na jaře bylo vidět, že naše auto za takových podmínek funguje velmi dobře,“ zavzpomínal pilot na své nedokončené sólo z úvodu šampionátu. „Teď bych rád dotáhl, co se mi tehdy nepodařilo. Doufám tedy, že budeme závodit na mokré dráze. Předpověď je slibná. Nechci ovšem déšť pro závod, to je potom loterie,“ uvedl Mifka a doplnil: „Chci si udržet alespoň celkový bronz, nebudu taktizovat, pojedu na co nejlepší výsledek. Příliš jsem v uplynulých dnech netestoval, o to větší mám chuť do závodění.“
 
Na třetí místo v konečném hodnocení mistrovství může pomýšlet také v průběžném pořadí pátý Radek Krakovič, který ve své třetí sezóně sahá po svém dosud nejlepším umístění v šampionátu. Dosažení třetí pozice není nereálné ani pro loňského mistra Tomáše Chabra. Chomutovský jezdec ovšem nevidí své naděje příliš optimisticky. „Možná bych tak mohl získat ještě nějaký úspěch v závodě, ale na bednu v celkovém hodnocení to už asi těžko bude.
 
Vím dobře jak jsou všichni připravení a také jaké jsou naše možnosti. S novým autem jsem se v Brně ještě nesvezl a teprve uvidíme, jak se nám techniku podaří nastavit,“ uvedl Chabr a přisuzoval větší výsledkové naděje mladému Martinu Matzkemu, který v jeho stáji startuje s předchozím modelem vozu. „Pětkrát už na brněnské trati testoval, má tedy najeto dost kilometrů a dobře poznal okruh. Teď naposledy jsme trénovali i starty, které byly zatím jeho slabinou,“ dodal Tomáš Chabr.
 
Startovní listina zaplněná osmnácti jezdci bude v závěrečných brněnských závodech postrádat Lubomíra Poláška, kterého nahradí zkušený Milan Svoboda, jenž si do mistrovského seriálu odskočí nečekaně po téměř roční pauze. Chybět naopak nebude jeden z letošních nováčků Martin Ziedler, jemuž se Václav Žemla rozhodl půjčit svůj monopost s podmínkou, že do brněnských závodů shodí nějaké přebytečné kilo. „Splnil jsem to jen částečně, ale startovat budu. Domluvili jsme se,“ hlásil s úsměvem Ziedler.
 
Největší překvapení letošní sezóny nováček Josef Král bude zvažovat, zda pojede opět s monopostem Swift, nebo si vyzkouší zcela nový vůz Delta 04 postavený týmem Auto Schwarz. Start se svojí novou formulí naopak potvrdil Pavel Langer. „Bude to první ostrý test. Auto jsem sice už zkoušel a jelo se mi s ním moc pěkně, ale bylo to zatím jen takové seznamování. Snad jsme u vozu už odstranili všechny dětské nemoci,“ řekl Langer.
 
tisk info KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose