www.car.cz
 

Příbram: Kopecký sFábií po prvním dnu jasně vede
     tisková zpráva


Mladík Jan Kopecký se spolujezdcem Filipem Schovánkem a s továrním vozem Škoda Fabia WRC zatím podle očekávání ovládli dosavadní průběh Rallye Příbram, šestý díl domácího šampionátu v automobilových soutěžích. Po sobotě mají  na kontě  jedenáct prvenství  z celkem dvanácti odjetých  rychlostních zkoušek . Jejich náskok činí jednoznačných 2:20 minut.

Měl na to vliv i ne právě dobrý tah  dalšího adepta v boji o  mistrovský titul, respektive v jeho případě o jeho obhajobu, Václava Pecha na voze Ford Focus WRC.  Ten si na Kopeckého pronajal za hromadu miliónů  zcela nový   tovární focus poslední specifikace, nicméně s ním není  dostatečně sžitý a navíc s ním hned při tréninku  pořádně  boural, takže může být rád, že  se vůz podařilo vůbec  zpojízdnit. Ale o tom, že jim to spolu ne  zcela  sedí hovoří i  Pechovy  časy. Velmi  špatný měl již začátek, když  první  erzetu   dojel  s defektem až jako  osmý  nejrychlejší.

Na třetím místě se až do předposlední sobotní rycholostní  zkoušky držel Štěpán Vojtěch s Peugeotem 206 WRC, ale po poruše  ventilů turbodmychadla se propadl na páté místo. Překvapil ale  karel Trněný, jehož tým nemá letos   nijak zázračnou  sezónu.....  Po sobotě  si drží  slušnou třetí příčku se svojí Octavií WRC. Čtyřicet sekund za ním je  ale domácí miláček puvblika Emil Triner se Seatem Cordoba WRC EVO III, který jezdil i třetí  , ale  v závěru  čtyři  RZ musel absolvovat  s poruchou chladiče a  tím  va  každé  z erzet  ztrácet  více než půl minuty (!!). 

V neděli  zbývá na  účastníky ještě osm rychlostních zkoušek o celkové délce 87,76 kilometru.

Fotografie již najdete v naší fotogalerii.

Výsledky - Přbram 2004 po 1. etapě:

1. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC) 1:04:08,7, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -2:20,4, 3. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) -4:21,6, 4. Triner, Hůlka (Seat Cordoba WRC) -5:01,7, 5. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -5:19,2, 6. Tomáš Vojtěch, Palivec (Peugeot 206 WRC) -5:51,4.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose