www.car.cz
 

Posádka Lucák – Duda s alfou v Brně opět bodovala
     tisková zpráva


27.09.2004 ::: chladný podzim s bodovým přídělem
 
Pro RACING HARDWARE TEAM byla Podzimní cena Brna velmi úspěšná. Po celý víkend bylo velmi chladno a deštivo. V samém závěru sezony se sjelo do Brna celkem 18 vozů ve třídě do 2000ccm. Posádka Lucák – Duda s vozem ALFA ROMEO 147 E2000 získala 5. místo a celkově se umístila na 11. místě z 37. účastníků. Připsala si do tabulky tak dalších 8 úspěšných bodů.
 
„ Po celý víkend nás trápili technické problémy. První den jsme zjistili, že nám prasknul šroub uchycení předního stabilizátoru. Vymontování a uvedení do perfektního stavu si vyžádalo celé odpoledne a tak jsme plně netestovali. V pátečních měřených trénincích nám vůz v chladném počasí příliš klouzal, pneumatiky se nám moc nehřáli a nebylo příliš mnoho času na nastavení vozu pro absolvování dobrého času pro sobotní startovní pozici. Večer se jel ještě jeden volný trénink a zde se nám alespoň trochu podařilo vůz nastavit, i když běžně zajíždíme v Brně časy o jednu vteřinu lepší. Na start vytrvalostního tréninku jsme nastupovali až z jedenácté řady. Oproti standartu vyjížděl do prvního úseku Zdeněk Duda. Závod se jel ve večerních hodinách a Zdeněk si nebyl jistý tmou, jelikož používá brýle. Jelikož jsme takto nikdy nestartovali, měli jsme oba dva obavu o tomto rozhodnutí. Vyšlo to výborně, Zdeněk se velmi brzo propracoval na patnácté místo celkově a bylo otázkou času, kdy se propracujeme na celkovou jedenáctou pozici a pátou v naší třídě. Mě se osobně jelo ve tmě velice dobře i když jsem jeden výjezd před rovinkou v předposlední zatáčce projel v hodinách po boji s BMW M3 Petra Pillera. K mému překvapení jsem zajížděl poslední časy na hranici našich časů v denním osvětlení, což znamenalo udržení našeho skvělého umístění. Chtěl bych poděkovat teamu mechaniků, přes všechny starosti a osobní nemoci vše zvládli na jedničku.“ říká jezdec Robert Lucák.
 
„ Naše pátá pozice je příslibem pro další vývoj našeho závodního programu s tímto postaveným vozem v dílnách firmy Imofa – Alfa Romeo. Před námi už jsou pouze tovární vozy Audi A4 STC, Renault Clio RS a Alfa Romeo 147 GTA ze seriálu European Alfa Challenge. Celou sezonu jsme se drželi na nejlepším umístění s vozem vlastní výroby. Naše dosavadní zkušenosti a výhledy na příští sezonu naznačují, že se budeme snažit myslet na nejvyšší pozice. Sobotní závod byl pro mě krokem do neznáma, večerní jízda začínala ještě za světla, ale můj dojezd už byl ve tmě. Celý team pracoval velmi dobře a patří mu velký dík.“ dodává Zdeněk Duda, druhý jezdec.
 
Brněnský autodrom ještě pořádá 12-hodinový EPILOG, který není v našem závodním programu a v současné době zvažujeme naší účast. Závod je příliš dlouhý a musíme uvážit, zda nasadíme vůz, nebo zda již začneme s repasí a s přípravou na sezonu 2005. Letos ještě chceme absolvovat řadu testů ke zlepšení vozu pro příští sezonu.
 
Děkujeme všem partnerům teamu za jejich podporu v sezoně 2004 a věříme, že nám zachovají přízeň v příští sezoně roku 2005.
 
 
 
 
RACING HARDWARE TEAM
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose