www.car.cz
 

Kundrát v Příbrami maximálně spokojen. Stříbro a bez problémů
     tisková zpráva


O uplynulém víkendu pokračoval seriál dvoudenních soutěží 26. ročníkem Rally Příbram. Po třech smolných odstoupeních se objevila v cíli i posádka Pavel Kundrát a František Poláček.
 
Na start předposledního podniku letošního mistrovství se postavily všechny přihlášené vozy třídy A do 1600 cm³. Poli deseti „áčkových šestnáctistovek“ vévodil po prvním testu Roman Odložilík se silným Suzuki Ignis S1600, v těsném odstupu za ním pak následoval Honda se Citroënem Saxo Kit Car. Kundrát zajel třetí čas, když za sebou nechal Vlašína s Citroënem C2 Challenge a Galiu na kitové felicii.
 
Druhou RZ z Vystrkova do Bohostic se rozhodl Pavel Kundrát „vypustit“ a pátým časem se propadl až na čtvrtou pozici. Vše si ale vynahradil na další vložce, kterou vyhrál a dosud vedoucímu Odložilíkovi nadělil téměř 28 vteřin. Čtvrtou rychlostní zkoušku poprvé opanoval Honda a po první sekci soutěže si tak pojistil vedoucí příčku třídy před Odložilíkem (+6,6 s) a Kundrátem (+10,4 s). „Zatím jedeme bez problémů. Soustředíme se především na dokončení závodu,“ konstatoval v servisu Pavel Kundrát.
 
Druhé kolo rychlostních zkoušek začal nejlépe Odložilík. Kundrát se čtvrtým časem propadl za Galiu, na kterého ztratil 5,4 sekundy. Po dalších vložkách zůstává průběžné pořadí stejné. Na šesté zkoušce zajíždí Pavel Kundrát pátý čas, na sedmé prolétne cílovou fotobuňkou v totožném čase s Galiou a druhou sekci zakončuje čtvrtou příčkou. Po osmi RZ tak vede Honda, druhý je Odložilík, třetí Galia je před Pavlem Kundrátem o osm sekund. Ve druhém servisu se tým rozhodl obout suché pneumatiky, jelikož trať začala osychat. To se ale později ukázalo jako nepříliš šťastná volba, protože na následujících dvou RZ se spustil déšť.
 
Naše posádka zajíždí pátý a čtvrtý čas, ale zůstává stále „bramborová“. Pořadím zahýbala až jedenáctá vložka, kde Honda havaroval a Galia zůstal stát na trati po technické závadě. Kundrát s Poláčkem se tak posunuli na druhé místo za Romana Odložilíka. Na posledním měřeném úseku dne vykroužil Kundrát v jedné vesnici hodiny a ztratil kolem deseti sekund. I přesto tento test vyhrál, když Odložilíkovi nadělil 4,5 vteřiny. „V jedenácté rychlostní zkoušce jsme najeli na skrytý kámen a ten nám ohnul spojovací tyč ramene pravého předního kola a poškodil disk. Pneumatika naštěstí zůstala celá,“ popisuje jediný vážnější problém prvního dne Kundrát.
 
Do druhé etapy vstupovala posádka týmu Kundrát Motorsport s cílem doje až do cíle a udržet za svými zády Petra Vlašína. První ranní zkoušku dokončil Pavel Kundrát jako třetí za Odložilíkem a Vlašínem, další rychlostní zkoušku náš pilot vyhrál, v patnácté byl druhý a RZ Sádek – Bohutín projel jako třetí nejrychlejší. V poslední sekci Rally Příbram zajeli Kundrát s Poláčkem první tři testy na shodných místech jako při předchozích průjezdech a na závěrečném testu byli druzí.
 
Pohled na součet časů ze všech RZ vyvolal v týmu Kundrát Motorsport velké nadšení. Po třech odstoupeních v Krumlově, při Bohemii a Barum Rally přejeli Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem cílovou rampu jako druhá nejrychlejší dvojice ve třídě A6. Na Romana Odložilíka ztratili dvě minuty a šest vteřin, Petr Vlašín zaostal za Kundrátem o téměř 38 sekund. Největším úspěchem pro naši posádku ale byla 16. příčka v absolutním pořadí a čtvrtá pozice ve skupině A. Konečně jsme v cíli! Mám obrovskou radost a s umístěním jsem maximálně spokojen. Během závodu jsme neměli žádný technický problém,“ radoval se po závodě Pavel Kundrát.
 
Stříbrná pozice z Rally Příbram znamená pro naši posádku posun ze sedmého na čtvrté místo průběžného pořadí třídy A6, ve skupině A najdeme Kundráta na 12. příčce. Na poslední soutěži Mezinárodního mistrovství ČR, kterou bude za měsíc Horácká Rally Třebíč, má Pavel Kundrát reálnou šanci dostat se před Michaela Hondu na druhou pozici. Dnes již jistý vítěz třídy Milan Kneifel už nemůže být nikým předstižen.
 
Pavel Kacerovský
Kundrát Motorsport

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose