www.car.cz
 

Imola: další body našich do celkového hodnocení ME Superstock
     tisková zpráva


Po výborném výkonu svých jezdců získal tým KL Intermoto další body do celkového hodnocení evropského šampionátu Superstock
 
Sychravé počasí ve střední Evropě předznamenává blížící se konec letošní motocyklové sezóny. Tým KL Intermoto CZECH Republic v tomto počasí vyrazil na jih starého kontinentu, kde se zúčastnil předposledního dílu Mistrovství Evropy třídy Superstock, který se jel v italské Imole na okruhu Enza a Dina Ferrari.
 
V závodě třídy Superstocku se oba naši jezdci neztratili a po výborných výkonech získali další body. Alex Martinez, který opět nastoupil s motocyklem Kawasaki ZX-10R, v úvodu závodu bojoval o pozice s britským jezdcem Richardem Cooperem. Bohužel souboj našeho jezdce s Britem znamenal, že se oběma jezdcům vzdálila skupina jejich soupeřů, která bojovala o osmé místo. Poté, co se Alex vypořádal s mladým Angličanem, pokusil se stíhací jízdou dojet své protivníky. To se mu v posledním kole i podařilo, bohužel na předjetí již nezbyl čas. Alex dokončil závod na desátém místě, jen 0,1 sekundy od devátého místa a 0,5 sekundy od osmého.
 
Tomáš Mikšovský do závodu neodstartoval nejlépe. Svou ztrátu se pokusil dohnat během úvodních kol, což se mu také podařilo. Od poloviny závodu jezdil na třináctém místě, které se snažil udržet před dotírajícím Ayrtonem Badovinim a později i před mocně finišujícím Williamem De Angelisem, bratrem známějšího Alexe, který úspěšně závodí v Grand Prix 250 ccm. Tomáš oba jezdce, kteří vodí silné stroje Ducati, v podání De Angelise dokonce v továrním provedení, udržel za svými zády a cílem projel jako třináctý jezdec v pořadí.
 
Po závodě byl při technické kontrole diskvalifikován původně třetí Ebrique Racamora ze Španělska. Jeho diskvalifikací se všichni jezdci nejen na bodujících pozicích posunuli o jedno místo. Pro náš tým to znamená, že Alex Martinez si z Imoly odváží celkem sedm bodů za deváté místo, zatímco Tomáš Mikšovský získal čtyři body, když byl hodnocen jako dvanáctý jezdec výsledného pořadí. V celkové klasifikaci je nyní Alex Martinez na 12. místě, kde je na jeho kontě celkem 42 bodů. Tomáš Mikšovský získal celkem 13 bodů a je klasifikován jako dvacátý jezdec celkového pořadí Mistrovství Evropy Superstock.
 
Posledním závodem letošní sezóny pro náš tým bude opět závod Mistrovství Evropy Superstock, který se jede na francouzském okruhu Magny-Cours opět v rámci víkendu WSBK. Tento závod se jede již tento víkend, tedy od 1. do 3. října 2004.
 
  Pořadí v cíli závodu:
  1.- Riccardo Chiarello (ITA - Suzuki GSX-R1000) 13. kol - 24:43,684
  2.- Kenan Sofuoglu (TUR - Yamaha YZF R1) +0,742
  3.- Luca Scassa (ITA - Kawasaki ZX-10R) +10,598
  4.- John Laverty (IRL - Yamaha YZF R1) +15,134
  5.- Massimo Roccoli (ITA - Yamaha YZF R1) +15,874
  ------------
  9.- Alex Martinez Mas (SPA - Kawasaki ZX-10R) +25,374
12.- Tomáš Mikšovský (CZE - Honda CBR 1000RR) +36,631
 
 
Řekli po závodě:
Tomáš Mikšovský (12. místo):
Závod se mi moc líbil. Byl to jeden z nejlepších závodů v této sezóně. Do závodu jsme změnili převody, jel jsem něco zcela jiného než v trénincích a kvalifikacích. Byl to tah naslepo a těžko říci, jestli mi pomohl. Nepovedl se mi start a první tři kola, kdy mě stále někdo brzdil. Taky jsem jednou vyjel zatáčku a musel jsem prudce brzdit, protože mi v cestě ležel motocykl jednoho z jezdců, který tam upadl. Od čtvrtého kola jsem konečně chytil svůj rytmus a hned to bylo znát. Dokázal jsem předjet Lombarda a v polovině závodu i Badoviniho. V posledním kole jsem stále čekal kde na mě zaútočí právě Badovini s De Angelisem, ale nějak jim to nešlo. S celým víkendem jsem hodně spokojený, opět jsem dokázal zlepšit svůj čas oproti loňsku o dvě sekundy. Chtěl bych poděkovat svému týmu za jejich usilovnou práci, hodně se snažili a tento výsledek je odměnou i pro ně. Čeká nás poslední závod roku a tak doufám, že se nám tam bude opět dařit.
 
Josef Kubíček (manažer týmu):
Fantastický víkend, který skončil ziskem bodů pro oba naše jezdce. Jsme moc spokojení, máme 53 bodů. To je číslo, o kterém se nám před sezónou ani nezdálo. Musím oba kluky pochválit, odvedli dobrou práci. Alex byl chvilku bržděnej jedním ze soupeřů, pak ho předjel a dokázal ještě dojet dvojici dalších jezdců. Škoda, že to už nevyšlo s jejich předjetím, ale dosáhl pro náš tým další umístění v Top Ten. Tomáš ztratil na startu a v prvních kolech závodu. Poté musel o body tvrdě bojovat. Prosadil se před rychlé Ducati a dojel třináctý. Pravda je, že mu tentokrát pomohlo i odpadnutí dvou jezdců, ale takové jsou závody.
 
 
 
Tisková zpráva – KL Intermoto CZECH Republic
www.klintermoto.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose