www.car.cz
 

Divize 4 MMČR na okruzích opět s Charouzem na stupni nejvyšším
     Vladimír Rožánek


Předposlední závod divize 4 jsme měli možnost vidět při Podzimní ceně Brna. O prvenství Charouze s Mercedesem Benz v D4 nebylo pochyb, doposud stylem start cíl, zvládl všechny odjeté závody. Těšili jsme se na Poláka Stanca, který opět do Brna přivezl Sallen S7-R, se kterým při závodech GT závodil team Konrad Motorsport. Na startu se trochu překvapivě objevil Robert Šenkýř s novým a téměř syrovým autem BMW M3, který první jízdu absolvoval až ve warm – upu. Dan Suchý opět v barvách Matrix Motorsportu vyrazil do Brna s BMW M3. Zpestřením pole byl start teamu Renauer Motorsport s Porsche GT3, které pilotovali Válek, Kaufmann a Jurasz.
 
Ostaševski - Renault Clio @ foto Vláďa R
 
Sobotní vytrvalostní závod, který se dojížděl za tmy, opětovně vyhrála dvojice Charouz, Janiš na Mercedesu Benz CLK DTM 4,0. Ti celkem odkroužili 83 okruhů. Se čtyřkolovou ztrátou dojeli na druhém místě Rácz, Rosina Jr. a Venc s Machánkovým Porsche 911 GT3 RS. Třetí v pořadí tříhodinového vytrvalostního závodu dojeli piloti rakouské stáje Renauer s Porsche 911 GT3. Dvoulitrům dominovali Maděryč s Páralem na Audi A4 ST, kterému patřilo celkové 6. místo. Radost nepanovala v teamu Mičánek Motorsport, kde nedojel ani jeden ze čtyř vozů. Zklamání zavládlo i v polské stáji Fuchs Star Moto Racing, kde nedojelo Porsche 911 GT2 s posádkou Stanco, Janus. Renault Clio V6, ze stáje Bohumila Pfeifra ujelo v sobotu pouze 3 okruhy a ze závodu byli diskvalifikováni Piller a Reich jezdící s BMW M3 ve stáji Válek Autosport.
 
Milan Bezák Porsche 911 GT3 @ foto Vláďa R
 
Poměrně zajímavý byl start závodu sprint závodu. Milan Maděryč hned v první zatáčce vyjel mimo trať a dvojice Fried s BMW M3 a Válek s dalším BMW M3 předvedla pěknou havárku. Následoval odtah obou rozbitých aut, přičemž se vozy seřadily za Safety Carem. To vyhovovalo především Maděryčovi, který tak neztratil naděje na vítězství ve třídě do 2000ccm. Po restartu jsme bohužel již nespatřili polský Sallen S7-R, který měl být hlavní zbraní proti Charouzovi. Nedělní sprint na 10 kol v divizi 4 nad 1600ccm opět vyhrál Charouz s Mercedesem Benz. Bezchybnou jízdou nadělil Charouz druhému Maděryčovi s Audi A4 ST celou minutu a 49s.
 
Duda - Lucák Alfa Romeo 147
 
Cíle se v neděli nedočkali ani slovenští závodníci Machánek s Bezákem na strojích Porsche GT3. Po vzájemné kolizi pro ně závod předčasně skončil. Maděryč nakonec dojel druhý, když v závěru předjel syrový vůz BMW M3 Roberta Šenkýře, kterému pomalu začínala zlobit převodovka. Pěkný souboj předváděli také Marcel Kusín, Dan Suchý oba na BMW M3 a Polák Viwial na Audi A4 Turbo. Oba závody zvládla i Tatra Ecorra V8 a dvě sedmá místa jsou úspěchem teamu Standy Hajdůška. Hynek Charous své Clio V6 v neděli nenastartoval pro banální závadu, a tak cíl závodu vidělo jen 16 závodníků. Třída do 2000ccm měla pořadí Maděryč Audi A4 ST, Polák Mancin s Alfou Romeo 147 a pěkného výsledku docílil Josef Pekař, když si s Peugeotem 306 dojel pro 3. místo.
 
Ve společném závodě třídy 1400 a 1600ccm zvítězil po pěkném souboji Moravec, před Pasekou a třetí místo obsadil Bažata. Do závodu tentokrát odstartovalo 15 závodníků, kterým pomohli do počtu také dva Poláci.
 
Výsledky vytrvalostního závodu D4
 
Charouz, Janiš – Mercedes Benz CLK DTM 4,0 – AMG M3000 Mercedes
Rácz, Rosina Jr., Venc – Porsche 911 GT3 RS – Machánek Racing
Válek, Kaufmann, Jurasz – Porsche 911 GT3 – Renauer Motorsport
Machánek, Honzík – Porsche 911 GT3 RSR – Machánek Racing
Kačírek, Kusín – BMW M3 – K+K Racing Team
 
Sprint nad 1600ccm
 
Charouz – Mercedes Benz CLK DTM 4,0 – AMG M3000 Mercedes
Maděryč – Audi A4 ST – BRT a.s.
Šenkýř – BMW M3 – Matador Hectorra Team
Kusín – BMW M3 – K+K Racing Team
Suchý – BMW M3 – Matrix Motorsport a.s.
 
Sprint do 1600ccm
 
Moravec – Škoda Fábia – Januška Petr
Paseka – Škoda Fábia – Autospectrum M. Lázně
Bažata – Škoda Fábia – Autosport Pegas s.r.o.
Januška – Škoda Pick Up – Januška Petr
Skula – Škoda Pick Up – Český Telecom Prima Team
 
Jsme zvědaví, kolik vozů vydrží poslední 12 hodinový závod v rámci závěrečného Epilogu.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose