www.car.cz
 

Odložilík zvítězil v Příbrami, Valoušek se chystá na MS do Španělska
     tisková zpráva


Po obhajobě titulu v kategorii historických vozidel, kterou završil vítězstvím ve Vyškově, se Roman Odložilík vydal na další podnik mezinárodního mistrovství do Příbrami. Po velmi dobré zkušenosti z Barum rally Zlín s vozem Suzuki Ignis S1600 se rozhodl absolvovat i Rally Příbram v kokpitu tohoto špičkového speciálu.

Nepříjemným překvapením bylo pro posádku Odložilík–Rajnoha především startovní číslo 58, pro ostatní konkurenty pak raketový nástup bleděmodré suzuki do soutěže. Roman Odložilík pokračoval v posunu výkonnosti ještě dál, než kde na barumce skončil, a už na první rychlostní zkoušce zaznamenal nejrychlejší čas ve třídě a třetí ve skupině A. Za dvě rychlostní zkoušky získal už poměrně luxusní náskok dvaceti vteřin, který ovšem hned v následujícím testu vzal po defektu za své. „Ani nevím, jak se to stalo.

V půlce vložky zkrátka ušlo kolo, aniž bych na něco najel,“ marně přemýšlí pilot. Roman tedy musel svést souboj o vítězství s Michaelem Hondou, který se usadil v čele třídy. Stíhací jízdu mu ovšem ztěžovalo vysoké startovní číslo. „Špička jela některé vložky za sucha a nám pršelo. Nejvíc se to projevilo na RZ 12. Díky tomu dělala ztráta na čelo skupiny A asi minutu, což se za normálních okolností nedá dohnat,“ vysvětlil své roztrpčení jezdec. Už před inkriminovanou dvanáctou vložkou ale odpadnul posádce jediný konkurent ve třídě Michael Honda, který neudržel vysoké tempo a musel po havárii odstoupit. Před druhou etapou tak měla posádka Trumf Rallye Teamu velký náskok 46 vteřin.

„Á šestky po sobotě bezpečně vedeme, takže v neděli pojedeme hodně volně na údržbu, abychom dojeli a příště už nedostávali tak nesmyslné startovní číslo,“ prozradil taktiku před druhým dnem Roman. Svého plánu se držel dokonale, přesto i v klidném dojížděcím tempu vyhrál dalších šest rychlostních zkoušek v rámci klasifikace své třídy. V cíli tak mohl slavit své první historické vítězství v klasifikaci soudobých automobilů, návdavkem mu patřila i bronzová medaile ve skupině A. „Jelo se mi velmi dobře, ignis funguje na blátě líp než na asfaltu.

Auto fungovalo bez jakéhokoliv problému a celý tým JM Engineering pracoval skvěle, za což jim patří dík. Trať byla pěkná a neskutečně to klouzalo, ale to mně celkem vyhovovalo. Škoda, že se nejelo v noci. V sobotu, kdy jsme se snažili jet rychle, byly naše časy myslím velmi slušné, takže jsme s celým účinkováním v Příbrami velmi spokojeni,“ zhodnotil celý průběh soutěže Roman Odložilík.

Další plány týmu jsou spojeny s druhým týmovým jezdcem Pavlem Valouškem. Ten jede tento víkend na Slovensku, kde se pokusí potvrdit výsadní postavení v kategorii formule 2 a medailovou příčku (prozatím stříbrnou) v absolutní klasifikaci. O čtrnáct dní později pak nastoupí na Suzuki Autosalón rally, což bude pro Pavla příprava na start na Rally Catalunya. Pavel Valoušek tedy po dvou letech opět okusí chuť světové rallye, tentokrát s vozem Suzuki Ignis.

Je to úplná bomba, strašně moc se na to těším. Bude to pro mne nová rallye, ve Španělsku jsem ještě nejel. Proto chceme hlavně dojet do cíle a nasbírat cenné zkušenosti. Podnik MS jich dá stejně jako účast v polovině české sezóny,“ hýří nadšením Pavel.

-Vicky- Media Productions


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose