www.car.cz
 

Jan Vonka a jeho zážitky z německého Oscherslebenu
     tisková zpráva


Brněnský závodník Jan Vonka je nyní až v daleké Dubaji a  pak Číně. Takto  ale vzpomínal na předchozí závopd FIA GT, který absolvoval v závěru září:

" Z našich zahraničních cest se vracíme se stále většími zážitky. Při příjezdu našeho týmu na německý okruh Oschersleben jsme zjistili, že máme společný box se samotným mistrem Konrádem a jedním z jeho Saleenů, pilotovaným kromě něj i Waltrem Lechnerem a Tony Sailerem. I když na startu pak stáli na POLE POSITION (1.místo), v boxu si vybrali místo až za naším Porsche, a tak při každém jejich výjezdu z boxu museli čekat až vyrazíme my. Náš tým byl ze společného sdílení boxu nadšen a i členové týmu Konrad Motorsport si nestěžovali. Naopak byli velmi milí a přátelští (ostatně jako všichni na těchto závodech).

    Tentokrát jsme první den nezvládli ani technickou přejímku, jelikož jsme neměli tankovací nádrž. Při minulém závodě jsme ji vymontovali a poslali do Anglie na otestování a prodloužení její platnosti. Zpět nám ji měl přivézt jeden z britských týmů, který se také účastní Super Racing Weekendů (SRW). Ten ale dorazil až pozdě večer.

    Místo čtvrteční přejímky jsme se věnovali přípravě boxu a auta a Jan Vonka fotbalu. Ano, fotbalu. Pořadatelé SRW připravili pro některé jezdce exhibiční zápas s bývalými hráči FC Dortmund. Jan Vonka se přihlásil, byl vybrán a společně se závodnickými špičkami nastoupil proti "staříkům" v zápase 2x30 minut na nedalekém fotbalovém hřišti. Závodnická krev se nezapřela. Všichni jezdci chtěli být co nejrychleji u míče a s ním pak v bráně soupeře, kdežto staříci na to šli chytřeji a kvalitním rozmístěním hráčů a přesnými nahrávkami docílili výhry 11:3.

    Po náročném zápase se podařilo namontovat do auta tankovací nádrž, a tak v pátek ráno jsme mohli absolvovat technickou přejímku.

    Závod rozjížděl náš kamarád Mauro Casadei. Dlouho jsme se drželi v těsném kontaktu s jezdci na šestém a pátém místě. Výměna jezdců proběhla podle plánu a Jan Vonka kroužil druhou hodinu a půl na 6. místě. Pak ale znenadání nahlásil, že je něco v nepořádku s autem, je nestabilní a slyší zvláštní zvuky a že jede do boxu. Mechanici auto bleskově zkontrolovali, ale nic nenašli. Jan Vonka tedy vyjel zpět na trať a po pár kolech se mu zdálo, že se stav auta zlepšil. Díky této zastávce se bohužel propadnul o jedno místo a závod dojel na 7. místě.


    Teprve až když jsme si vyzvedli auto z Parc Fermé a pořádně ho prohlédli, zjistili jsme, že mezi brzdič a pneumatiku levého předního kola se dostal kámen a dřel ráfek. To byly zřejmě zvuky, které Jan Vonka slyšel ze svého kokpitu.
    Za 7. místo nám byly připsány 2 body a tím jsme si polepšili naše celkové umístění. Po tomto závodě jsme v týmech na 5. místě a Jan Vonka je celkově 14.


    Rovnou z Oscherslebenu naše souprava vyrazila do Stuttgartu na letiště, kde jsme připravili Porsche i všechen potřebný materiál k naložení do letadla, jelikož další závod SRW se jede 8.října ve Spojených Arabských Emirátech, na autodromu v Dubaji."


týmové stránky: www.vonka.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose