www.car.cz
 

Jarama: Stříbrný Faure. Vršecký až pátý
     tisková zpráva


Druhý Ludovic Faure, pátý David Vršecký. Taková je bilance jezdců Buggyra Truck Racing Teamu ve španělské Jaramě. V praxi to znamená, že si Ludovic Faure pojistil před posledním závodem v Le Mans druhé místo, ztráta 13 bodů na vedoucího Oestreicha se však jeví s ohledem na možný zisk titulu jako hrozivá. „Je pravda, že třináct bodů není málo, na druhé straně v našem sportu je možné všechno a rozhodně se nevzdávám boje o titul,“ tvrdí Faure, který v průběhu pohárového závodu ztratil na Markuse více než čtyři sekundy.
 
„Markus výborně odstartoval a nedal mi vůbec žádnou šanci. Věděl jsem, že má jediná šance na vítězství může přijít v případě jeho chyby, nebo technických problémů. K ničemu takovému však nedošlo. Znovu ale opakuji, je před námi Le Mans! V Zolderu ztratil Markus v průběhu jednoho závodu deset bodů, nevím, proč by se něco podobného nemohl opakovat v Le Mans.“ David Vršecký dojel v pohárovém závodě pátý a ke spokojenosti měl pochopitelně daleko.
 
 „Od startu jsem se potýkal s technickými problémy, brzdy, ztráta vody, sám jsem zvědav, co ukáže telemetrie,“ řekl bezprostředně po dojezdu Vršecký, který sice ztratil v průběhu víkendu na čtvrtého Albaceteho šest bodů, obhajoba třetího místa z loňského roku se však zdá být takřka jistá. „Pokud dojedu třetí, budu s ohledem na celkový vývoj sezóny spokojen.“
 
Faure v kvalifikaci druhý
 
Markus Oestreich na voze VW-Titan se stal vítězem kvalifikačního závodu Velké ceny Španělska na okruhu Jarama. Na dalších místech dojela trojice pilotů za volanty závodních speciálů Buggyra v pořadí Ludovic Faure, Antonio Albacete a David Vršecký. Tento výsledek v praxi znamená zvýšení Oestreichova náskoku před Faurem na osm bodů.

Hrdinou prvních kvalifikačních okamžiků se stal ovšem David Vršecký, kterému se podařilo ulít start nevídaným způsobem. Jak však vyšlo později najevo, neviděl David na statovní světla a rozhodl se zariskovat. „Jeden z mechaniků mi hlásí, jaká jsou světla, bohužel pořadatelé ho k nim z nepochopitelných důvodů nepustili, takže jsem riskoval,“ řekl David bezprostředně po dojezdu. Ani on se však nedivil, když se po průjezdu prvním kolem objevila v rukou traťových komisařů černá vlajka a na deset sekund do depa. V té době ještě vedl Albacete, přes kterého se však vzápětí přehnali Oestreich s Faurem.
 
 „Zkoušel jsem Markuse předjet, po dvou kolech mi ale začínalo být jasné, že má snaha je marná,“ uvedl Faure, který jel s novým diferenciálem, když ten starý vypověděl poslušnost po ranním warm upu. „Hlídal jsem si druhé místo s tím, že se soustředím na hlavní závod.“

David Vršecký se nakonec dostal na čtvrtou pozici, k čemuž mu dopomohla i desetisekundová penalizace Druckenmullera. „Snad se bude více dařit v hlavním závodě,“ prohlásil David, který zde v minulých dvou letech dojel na třetím místě.
 
Buggyra
 
týmové stránky: www.buggyra.com
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose