www.car.cz
 

DEN pro veřejnost na okruhu v Mostě se blíží
     tisková zpráva


Motoristický den pro veřejnost 2004
 
Tradice prezentačních dnů, kdy jsou dveře mosteckého okruhu otevřeny široké veřejnosti, už je mnohaletá. Tisíce návštěvníků za poslední roky využily možnosti prohlédnout si zázemí okruhu a jeho technickou infrastrukturu. Vidět místa, kam se během závodů běžný smrtelník nedostane. Také letos budou mít motorističtí fanoušci podobnou příležitost  a dojde k ní v sobotu 16. října.
Největším lákadlem prezentačních dnů bývají volné jízdy, kdy mají lidé možnost svézt se vlastními auty po trati. Motoristické dny pro veřejnost jsou také oblíbenou příležitostí pro tuningové srazy, mezi pravidelné akce patří i přítomnost policejního vozu s radarem. Po změření na konci cílové rovinky ale řidiči neplatí pokutu, nýbrž si mohou zjistit kolik přesně jeli. Tento údaj pak mohou porovnat s údajem svého tachometru a zjistit, zda ukazuje přesně.
 
Samozřejmě jde i o příležitost k prezentaci nejrůznější autotechniky, autokosmetiky, prodejců doplňků a dalšího zboží, které souvisí s automobilismem.  Jde zkrátka o velkou motoristickou pouť a snad každý si při ní přijde na své. V sobotu 16. října se tato akce uskuteční coby neoficiální závěr celé mostecké sezóny a připraveno je hned několik zajímavostí, které jistě potěší všechny návštěvníky. Tou první je setkání českých jezdců, kteří závodí se sportovními vozy a prototypy.
 
Účastníci letošního ročníku Proto Cupu se v Mostě utkají hned ve třech půlhodinových závodech, které budou odstartovány v 10,00, v 11,30 a ve 14,15 hodin. Na roštu bude stát minimálně deset silných strojů. Chybět nebudou Michal Dolák s PRC BMW, Martin Vondrák s PRC Alfa, Edita Prášková se Škodou Baghirou, jezdec Vladimír Doubek s Osellou PA20, oba vozy ÜVMV představí František Bauer, přijede tým Zdeňka Vondráka a Petr Válek možná představí i Tampoli Alfa Romeo. Očekávána je také avizovaná účast dvojice našich nejrychlejších vrchařů Otakara Krámského s Osellou a Miloše Beneše s Lucchini BMW.
 
Právě tento vůz zde mimochodem na jaře fungoval jako nejdůležitější rekvizita při natáčení videoklipu Radany Labajové k písničce „Nebezpečná“. Na obzoru je ale přítomnost i dalších osobností "prototypového závodění" v čele s legendárním účastníkem Interserie Miroslavem Adámkem. Seznam účastníků se neustále rozšiřuje a přibývají další zajímavá a zvučná jména. Pro letošní ročník je mimo jiné vyhlášen i závod na jedno kolo pro majitele tuningových vozů. Ve hře jsou velice kvalitní a hodnotné ceny pro vítěze.
 
Zkrátka nepřijdou ani zájemci o jízdu po závodní dráze. Nabitý program Motoristického dne pro veřejnost 2004 potrvá od 9,000 do 17,30 hodin. Informace a podmínky závodu tuningových vozů, přihlášky do závodu a časový harmonogram dne zájemci najdou zde
(4.10. 2004)
 
 Dušan Matouš

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose