www.car.cz
 

Valoušek s Ignisem v Rožňavě potvrdil slovenské stříbro
     tisková zpráva


ROŽŇAVA, OTROKOVICE – Přesně po třech měsících pokračoval o prvním říjnovém víkendu slovenský šampionát. Po třech zrušených soutěžích se nakonec nenaplnily zlé zvěsti o konci mistrovství již ve Snině a tak se mohla na start V. Magic Rally Rožňava postavit i posádka Suzuki Motorsport Pavel Valoušek – Vít Houšť, kteří se na start postavili s tradičním žlutým Suzuki Ignis S1600.
 
Pořadatelé pro soutěžící připravili tratě délkou odpovídající českému rallysprintu, celkem bylo připraveno šest rychlostních zkoušek na třech úsecích v okolí Rožňavy a Revúce. Jako první byl na programu na Slovensku tradiční městský okruh vedoucí uličkami přímo v Rožňavě. „Na takhle uklouzaném asfaltu jsem ještě nejel. Při prvním průjezdu byly na trati místy kaluže, přesto to klouzalo i na druhém, kdy už bylo sucho,“ zhodnotil Pavel Valoušek první test, na kterém i přes více než měsíční závodnickou pauzu zajel čtvrtý čas absolutně a nejrychlejší mezi vozy s jedinou poháněnou nápravou.
 
Následovaly dvě klasické rychlostní zkoušky v okolí Revúce. První z nich nesla název Železník, na mezi fanoušky se jí ale neřekne jinak než Peklo. „Velice náročná rychlostní zkouška. Hned po startu se v serpentinách stoupalo prudce do kopce. Tam jsme oproti soupeřům museli ztratit spoustu vteřin,“ popisoval jezdec trápení s oproti soupeřům méně výkonnou dvoukolkou. I přesto dokázal zajet čtvrtý čas absolutně za dvojicí WRCček a Cserhalmiho Lancerem Evo VII. Tou druhou a zároveň poslední úvodní sekce byly Kameňany. „I tato zkouška byla velice pěkná. Velice náročná cesta mezi stromy, navíc s řadou záludných horizontů,“ nešetřil s chválou na výběr tratě otrokovický pilot. Na této zrádné zkoušce zajel pátý čas absolutně, jen 7 desetin za Haluškou s Ibizou Kit Car. Po úvodní sekci tedy moravské posádce bezpečně patřilo páté místo absolutně.
 
Druhé kolo začínalo opět na okruhu. Uklouzaný asfalt tentokráte vůbec nesedl nejrychlejším dvoukolkám. Zatímco Haluška zde urazil kolo, Pavel Valoušek dostal hned v prvním okruhu defekt levé přední pneumatiky, ztratil více než minutu a půl a klesl o příčku níže za Vlado Palka. „Vůbec si nejsme jistí, o co jsme mohli ten defekt udělat. Jediné co nás napadá je kanál na jedné z rovinek. To je jediné místo, kde něco vespod bouchlo,“  divili se v cíli zkoušky oba členové posádky. Pro zbývající dva testy tak zbyl pro Valouška s Houštěm jediný, relativně snadný, cíl.
 
Smazat čtyřvteřinovou ztrátu na Vlado Palka se ukázalo být relativně jednoduchým, na zkouškách dokázali Palka porazit dobrými časy na úrovni Cserhalmiho o šestnáct respektive dvanáct vteřin a bezpečně tak dokončit soutěž na pátém místě absolutně a prvním mezi dvoukolkami.
 
Po závěrečné diskvalifikaci původně vítězného Trněného se Valoušek s Houštěm posunuli na místo čtvrté, čímž se přiblížili k zisku celoročního slovenského stříbra.
Potvrdit tuto výbornou pozici budou mít možnost již za čtrnáct dní, kdy se pojede u příležitosti autosalonu v Nitře závěrečný podnik slovenského šampionátu, Suzuki Autosalón Rally.
 
 
tisk info
www.pavel-valousek.com

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose