www.car.cz
 

Autodrom v Sosnové nabídne dramatickou podívanou po celý den
     tisková zpráva


Hned dvě rychlostní zkoušky uvidí diváci na Autodromu Sosnová u České Lípy při závěrečném dílu sedmidílného seriálu mistrovství České republiky ve sprintrally IV. Air Design Sprintrally Česká Lípa. Podobně jako v minulém roce připravili pořadatelé z Autoklubu Česká Lípa v AČR na první okruhovou arénu v Evropě v sobotu 9. října hodnotný motoristický sport. Bezprostředně po ranním startu je na programu v 8:12 hodin první průjezd autodromem. Jezdci absolvují jedno kolo samostatně (3 km), to znamená bez společného startu, jak na asfaltové, tak i šotolinové části.

Podruhé se pojede paralelně, když první dvojice odstartuje ve 14:09 hodin. Na rozdíl od červencové Bohemia rally posádky absolvují dvě kola po sosnovské dráze (6 km). Navíc v areálu bude po celý průběh závodu umístěno servisní parkoviště a cíl sprinrally, která s definitivní platností určí českého mistra v jednodenních soutěžích. „Vstupné do areálu činí 150 Kč na celý den, přičemž každý návštěvník obdrží program zdarma. Navíc děti do 150 cm mají vstup volný. Na klasických rychlostních zkouškách je vstup zdarma,“ uvedl Jan Mochan, zástupce ředitele.

A jak se na dramatický souboj těší dva největší adepti na mistrovský titul? „V Sosnové jsem začínal. Jel jsem zde svůj první závod v rallyekrosu. Dá se říci, že je to můj domácí píseček,“ uvedl Václav Pech, který se v okolí České Lípy představí na voze Ford Focus WRC týmu Euro Oil se startovním číslem 1.  „Na závodech v Sosnové je vždy mnoho lidí. Navíc je vše na jednom místě, což je skvělé,“ řekl Štěpán Vojtěch, jenž pojede na voze Peugeot 206 WRC (startovní číslo 2) v barvách OMV Rally Team.
 
 
 
V České Lípě 7. října 2004                                                       Roman ORDELT
                                                                                                     tiskové středisko
                                                                                    Air Design Sprintrally Česká Lípa

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose