www.car.cz
 

Změny trati Autotec rally Brno 2004
     tisková zpráva


Hned druhým podnikem letošního sedmidílného šampionátu jednodenních sprintrally bude brněnská Autotec rally 2004, která ačkoli patří mezi ty mladší české soutěže, má již své početné příznivce z řad závodníků i fanoušků. Letošní čtvrtý ročník soutěže se pojede již v polovině května. Kromě Mistrovství ČR ve sprintrally bude soutěž, stejně jako vloni, součástí Mistrovství ČR v rally historických automobilů a součástí Česko-slovenské trofeje 2004 ve sprintrally, takže z tohoto titulu bude mít statut volného podniku Zóny Střední Evropa.

Stejně jak tomu bylo při všech uplynulých ročnících, nezůstane ani letos trať rally beze změn. Pořadatelé z Hanáckého rally klubu Vyškov vytipovali nové vhodné úseky, které by měly zase o něco zvýšit sportovní úroveň této rally. Příprava je nyní ve fázi složitého projednávání a nezbývá než doufat v pochopení a toleranci ze strany všech, kterých se konání tohoto podniku jakkoli dotkne, včetně povolujících správních úřadů. Ani letos se nepočítá s poněkud kontroverzní „erzetou“ přímo v areálu brněnského výstaviště. Tam se předpokládá umístění kompletního technického a servisního zázemí a uzavřeného parkoviště. Ředitelství bude umístěno stejně jako v uplynulých ročnících ve výškové budově BVV, před níž se odehraje slavnostní start i cíl rally.

Ani letos se tratě rychlostních zkoušek nepřiblíží více k Brnu. Předpokládá se využití dvou nových technických úseků na Blanensku, takže spolu s osvědčenými úseky by měla mít trať rally celkem osm rychlostních zkoušek ve dvou sekcích. Celková délka RZ by se měla maximálně přiblížit horní mezi povolené tolerance pro sprintrally, to znamená něco kolem RZ. 80 km

Je obecně známo, že neméně závažnou a obtížnou složkou přípravy rally je pokrytí finančního rozpočtu rally. Složitá jednání se sponzory jsou motivována představou pořadatelů nejen připravit kvalitní podnik, ale oproti minulosti ještě dál posunout úroveň zabezpečení trati i odborný servis pro soutěžní posádky. Pořadatelé z Hanáckého rally klubu Vyškov věří, že právě toto je nejlepší cesta k zajištění účasti kvalitních a atraktivních posádek a tím i divácké veřejnosti. V tomto směru příznivou zprávou pro návštěvníky by mělo být i oznámení pořadatelů, že ani při letošním ročníku nehodlají na příjezdech k trati rally komplikovat situaci výběrem vstupného.





Jan Olejníček
tajemník rally


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose