www.car.cz
 

EuroBoss Series 2004 – Předposlední závod v Brands Hatch
     Vladimír Rožánek


Na anglickém okruhu v Brands Hatch se jel předposlední díl letošního EuroBoss Series, která je zaměřena především na starší vozy F1, Indy a F3000. Letošní seriál má v kalendáři celkem 8 podniků, převážně v Anglii, jeden závod se jel v Belgii, Německu a poslední závod se pojede ve Francii.
 
V Brands Hatch si překvapivě nejlépe vedl opět Klass Zwart, který střídá vozy Benneton Ascari Judd V10 a Ferrari 512 V12. Druhé místo patřilo zde v Brands Hatch prozatímnímu leadrovi šampionátu EuroBoss, Scottu Mansellovi s Bennetonem Judd V10. Ten letos zpočátku sezóny lámal jeden rekord okruhu za druhým, ale v závěru sezóny se mu již tolik nedaří a ve výsledkové listině se před něj dostává, stále se lepšící Klass Zwart.
Pro třetí místo si zajel Patrick D´Aubreby s dalším vozem Benneton 192 Judd V10. Starý známý jezdec z mosteckých závodů Interserie – Karl Heinz Becker z Německa si vyjel čtvrté místo, jezdí stále se strojem Minardi Cosworth V8 3,5l. Začal jezdit až v polovině sezóny, ale i tak se v závěru zařadil mezi pravidelně bodující jezdce. V tomto předposledním závodě se také objevily nové tváře Brit McLurg, Terry Sayles a Eric Glorieux. V cíli jsme napočítali 12 závodníků, což už je příslibem k lepšímu jezdeckému obsazení, než na úvod sezóny.
 
Účastník EuroBoss2004 A.Wagner - Reynard F3000
 
Výsledky EuroBoss Series 2004 Brands Hatch – Anglie
 
Klass Zwart - Ascari Judd V10 4,0 l
Scott Mansell – Benetton Judd V10
Patrick D'Aubreby – Benetton 192 V10
Karl Heinz Becker – Minardi Cosworth V8 3,5l
Paul Smith – Simtek Ford HB V8
Joachim Ryschka – Indy Chevrolet V8 3,5l                 
 
Příští závod se jede ve francouzském Buggati Le Mans.
 
Pár fotografií z Donningtonu naleznete zde
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose