www.car.cz
 

Václav Pech se vrátil do svého Focusu a vyhrál Sosnovou i titul
     Pavel Jelínek


Plzeňan Václav Pech přidal v sobotu ke dvěma tuzemským titulům absolutního mistra republiky  třetí, ale ve sprintrallye. V Sosnové na Českolipsku totiž celkem bez problémů vyhrál závěrečnou soutěž seriálu sprintrallye a v celkovém hodnocení tak přeskočil do té doby průběžně vedoucího Štěpána Vojtěcha.

Zde na závěr předvedl divácky  atraktivní jízdu a možná z ní brzy uvidíte i fotografie v naší  galerii.

Pechovi však na Českolipsku  situaci hodně ulehčil jeho již jmenovaný největší soupeř, který již ve třetí rychlostní zkoušce odstoupil ze soutěže, údajně po defektu pneumatiky. V boji o medaile ho zastoupil jeho bratr Tomáš, který si dojel  pro stříbro a celkové  třetí místo právě  za  svým bratrem Štěpánem.

Na několik slušných letošních výsledků navázal také Brňan Jirka Volf, který přidal další  bronz. Přes menší problém hned v první erzetě si pro jeden z nejlepších výsledků sezóny ( tedy pokud jde o rallye - v závodech do vrchu pravidelně vyhráva skupinu M a je mistrem) si dojel David Komárek se Zdeňkem Roupcem se starším lancerem skupiny A po  Gargulákovi. 

Skupinu vyhrál letos  skvělý Josef Semerád. Jeden z jeho největších soupeřů Červenka odpadl pro technickou závadu.

Do Sosnové by se soutěžáci měli letos ještě  jednou vrátit. Zřejmě se zde již tradičně pojede  Setkání WRC,které bývá opravdu skvělou  show. Podrobnosti k akci  ale zatím nemáme. Nicméně v tomto případě by se ježdění týkalo především pomalu končících vozů třídy WRC.

Sosnová 2004-  výsledky:
1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 34:05,6 min., 2. T. Vojtěch, Š. Palivec (Peugeot 206 WRC) -57,8, 3. Volf, Latif (Škoda Octavia WRC) -1:05,4, 4. Komárek, Roupec (Mitsubishi Lancer EVO VI) - 2:06,6, 5. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO VII) -2:14,2, 6. Chvojka, Volf (Ford Escort Cosworth) -2:16,4.


Konečný stav šampionátu 2004: 1. Pech 169 bodů, 2. Š. Vojtěch (Peugeot 206 WRC) 141, 3. T. Vojtěch 125.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose