www.car.cz
 

Václav Pech jun. je mistrem ČR ve sprintrallye. Cíl splněn
     tisková zpráva


Velkou oslavnou jízdou zakončila svůj vítězný start v Sosnové posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel a oslavila tak zisk titulu mistra ČR ve sprintrallye. Plzeňané byli v cíli tohoto sprintrallye o téměř minutu dříve než nejrychlejší z jejich soupeřů.

 
Sprintrallye začalo očekávaným soubojem Václava Pecha jun. se Štěpánem Vojtěchem, když si tito dva kandidáti na letošní titul rozdělili rovným dílem vítězství na prvních dvou rychlostních zkouškách. Průjezd rallyecrossovým závodištěm, který byl součástí prvního měřeného testu, vyhrál podle všech předpokladů Václav Pech jun., který na  zdejším okruhu začínal svoji kariéru a má jej velmi dobře zažitý, ale na druhé rychlostní zkoušce Vojtěch kontroval a ztrátu z okruhu vymazal. Na třetí RZtě tento souboj předčasně ukončilo vyvrácené kolo na Vojtěchově peugeotu. „Nastupovali jsme do soutěže s cílem rallye vyhrát a získat titul mistrů ČR. Věděli jsme, že Vojtěch nedá svou kůži lacino a že nás čeká tuhý boj jako při všech letošních rallyesprintech. Po první vyhrané zkoušce jsme absolvovali RZ2 a sám jsme měl pocit, že jsme ji zajeli velmi dobře. Přesto jsme se od našich časoměřičů  dozvěděli, že Štěpán zde byl o 5 sekund rychlejší. V tom okamžiku mě bylo jasné, že jede tzv. „hop a nebo trop“. Byl jsem v pohodě, protože jsme si byl vědom, že nám k zisku titulu postačí dojet do třetího místa a můj předpoklad o Štěpánově nadměrném risku se potvrdil hned v následují zkoušce, kde náš soupeř kousek před cílem vyvrátil kolo a soutěž pro něj skončila. Od této chvíle jsme jeli již velmi uvolněně a rallye jsme si opravdu užívali až do samotného konce,“ říká Václav Pech jun.
 
Ten opravdu při své jízdě nezapomínal na tisíce přítomných diváků a jel zbytek soutěže atraktivním stylem plným smyků. Tato exhibice pak měla svůj vrchol v poslední rychlostní zkoušce na okruhu v Sosnové, kde přítomné diváky bavil až neuvěřitelnými kousky ze svého jezdeckého umu. „V té době jsme měli již minutový náskok na své soupeře a tak jsme se rozhodli již před startem této zkoušky, že ji věnujeme všem přítomným divákům. Přesto, že byla dráha suchá, nechal jsme nazout mokré pneumatiky, aby auto ještě více klouzalo. Všechny zatáčky jsme pak projížděli dlouhými táhlými smyky, při kterých se kouřilo od všech kol. I já jsem se nechal strhnout fantastickou atmosférou a s autem jsem se točil tak dlouho, že z pneumatik zůstaly jen dráty a měl jsem co dělat, abych na nich dojel bezpečně do servisu,“ říká Václav Pech jun.
 
Ve výborné náladě se pak posádka EuroOil teamu představila ještě jednou divákům autodromu v Sosnové a to když se při vyhlašování vítězů objevil Václav Pech jun. ve svém atraktivním klobouku. Stupně vítězů byly v Sosnové tradičně pod širým nebem, jak tomu bývá při rallyecrossových závodech. A právě na tomto pódiu si Václav Pech jun. vzpomněl, jak se to dělá na takovýchto vyhlášeních. I Tomáš Vojtěch na druhém místě to při okruhových závodech již zažil, jen Jiří Volf na třetím místě neznalý poměrů koukal co se to děje, když se jeho soupeři na něho vrhli a skropili ho šampaňským od hlavy až k patě. ,,Myslím, že z něj šampaňské kape ještě teď,“ dodává s úsměvem čerstvý mistr České republiky ve sprintrallye Václav Pech jun.
 
Jaroslav Štauber
 
Konečné výsledky Air Design sprintrally Česká Lípa 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Uhel
Vojtěch T.-Palivec
Volf-Latif
Komárek-Roupec
Semerád-Ceplecha
Chvojka-Volf
Poulík-Chvojková
Szabó-Ježek
Otto-Denk
Landa-Novák
Ford Focus WRC
Peugeot 206 WRC
Škoda Octavia WRC
Mitsubishi Lancer EVO VI
Mitsubishi Lancer EVO VII
Ford Escort Cosworth
Mitsubishi Lancer EVO VI
Škoda Octavia WRC
Toyota Celica GT Four
Mitsubishi Lancer EVO VII
34'05"6
+57"8
+1'05"4
+2'06"6
+2'14"2
+2'16"4
+2'18"2
+2'21"0
+2'25"6
+2'30"0
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose