www.car.cz
 

Jakub Smrž začal závodní víkend v Austrálii velmi opatrně
     tisková zpráva


 
Australské hlavou dolů
 
Jakub Smrž začal závodní víkend v Austrálii velmi opatrně, až 22.místem v kvalifikaci
 
Týden po závodě v malajském Sepangu se český jezdec Kuba Smrž znova posadil za řídítka motocyklu Honda holandského týmu Molenaar Racing. Austrálie je další zastávkou zámořského MotoGP vlaku a Phillip Island je další tratí, kde v loňském roce Kuba nestartoval. Dalo se tak předpokládat, že začátek bude opatrnější. V dopoledním volném tréninku pak nespokojený Jihočech obsadil 22. příčku, stejně jako v odpolední měřené kvalifikaci, kde se sice pozičně nezlepšil, ale svůj 2 roky starý osobák z letos inovovaného závodiště o 0, 6 vteřiny.
 
Jakub Smrž: „Ráno jsme se probudili do deštivého dne, ale na trénink MotoGP už nepršelo a trať pak ke konci byla suchá, takže my jsme už vyjížděli na suchých gumách. Ve volném tréninku jsem nebyl spokojen s nastavením geometrie. Nárazový vítr mi bral přední kolo a zadní guma byla příliš zatížená, takže vydržela pouze pár kol. Na kvalifikaci jsme nastavení motorky proto změnili. Za nepříjemného větru jsem v zatáčkách neměl důvěru a tak jsem se za celý trénink nedostal do toho správného tempa.
 
V posledním kole se mi podařilo trochu zrychlit, ale chybí mi zhruba vteřina k tomu, abych se pohyboval na příčkách, kde bych se pohybovat měl. Na zítra uděláme ještě nějaké změny na podvozku, protože se domnívám, že tam jsou ještě malé rezervy. Výkonově motorka fungovala perfektně, což ukazovaly i top speedy.
 
V kvalifikaci jsme měli 7. nejrychlejší a i průměrné rychlosti ze všech kol byly velice dobré. Věřím, že vydrží i zítra počasí, abych mohl zrychlit a vylepšit prozatímní neuspokojivou startovní pozici.“
 
Pořadí po 1.kvalifikaci:
1  Alex DE ANGELIS      APRILIA     1.32,986   
2  Manuel POGGIALI      APRILIA     1.33,210
3  Sebastian PORTO      APRILIA     1.33.403
4  Fonsi NIETO               APRILIA     1.34,333
5  Franco BATTAINI       APRILIA     1.34,576    
….
22 Jakub SMRŽ               HONDA      1.37,245 /-4,259 sec odstup od první v pořadí/    
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose