www.car.cz
 

FIA GT: Freisinger chce všechno vyhrát.
     tisková zpráva


Freisinger Motorsport bude i v letošní sezoně FIA Grand Turismo továrním týmem značky Porsche. Německá sestava, která loni získala tituly mezi jezdci i stájemi ve třídě N-GT, nastoupí se třemi vozy i s novými tvářemi.

Polovina mistrovské posádky, Němec Marc Lieb se totiž pro letošek stěhuje za moře, do šampionátu American Le Mans Series, z níž se naopak vracejí tamní esa Sascha Maassen a Lucas Luhr.

Německá posádka se z USA vrací po dvou úspěšných letech a čeká je role elitní dvojice Freisinger Motorsport. Ve druhém porsche se budou střídat další znamenití závodníci – loňský šampion N-GT Stéphane Ortelli z Monaka a Francouz Emmanuel Collard. Oba dříve vyhráli 24 hodin Le Mans, a nejen proto patří mezi veličiny závodů sportovních aut.

Freisinger tak vytvořil kvartet, který bude mít jediný cíl. Všechno vyhrát.

Brněnští fanoušci, kteří je na Masarykově okruhu uvidí 30. května, Ortelliho a Collarda dobře znají z dřívějších startů. Mohou si i vzpomenout na Maassena, jenž v roce 1992 na Masarykově okruhu závodil ve formuli 3. V rámci tehdejšího závodu DTM to dotáhl až na stupně vítězů, vedle budoucího pilota F1 Pedra Lamího z Portugalska.

Třetí vůz Freisinger Motorsport osedlá dvojice Rusů Nikolaj Fomenko a Vladimír Vasiljev, kteří ve třídě N-GT působí bez výraznějších úspěchů už řadu let.

Martin Straka, Sport + pro AMD Brno
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose