www.car.cz
 

Korsika - sobota: Marcus nepřestává bojovat
     tisková zpráva


Francouzská rallye (15. – 17. 10. 2004)
 
Nejlepším pilotem týmu Peugeot je na Korsické rallye Marcus Grönholm. Do cíle druhé etapy dojel na páté pozici. Freddy Loix, druhý pilot francouzského týmu, který ještě v soutěži pokračuje, dokončil druhý den na bodovaném, osmém místě.

Druhou etapu Korsické rallye tvořily čtyři zatáčkovité rychlostní zkoušky a charakterizovalo ji neustále se měnící počasí. Nejkratší měřený úsek dnešního dne byl dlouhý 36 kilometrů a celková délka rychlostních zkoušek byla 154 km. Během noci pršelo a první kolo se odehrávalo na vlhkých tratích. Výběr pneumatik navíc ztěžovaly časté dešťové přeháňky.

Marcus odstartoval do dnešního dne z páté pozice. Protože podmínky byly extrémně obtížné, koncentroval se především na jízdu bez zbytečného riskování. Přesto nenechal své nejbližší soupeře v klidu a v celkovém pořadí se drží na solidní pozici.V případě chyby některého z pilotů, kteří jsou v celkové klasifikaci před ním, může ještě postoupit vpřed. 307 WRC byla po celý den spolehlivá.

Marcus řekl: “Nebyl to pro mě lehký den. Trpěli jsme stejnými problémy jako včera. Nedařilo se mi najít sebedůvěru. Vůz se choval divně, nedalo se předvídat, jak bude reagovat. Přesto jsem jel stále slušným tempem a možná ještě donutím některého z pilotů udělat chybu. Podmínky jsou velmi obtížné a vyjet mimo trať můžete velmi snadno.“

Pro Freddyho Loixe bylo prioritou vylepšení chování jeho vozu. Včera se mu to totiž příliš nedařilo. Belgičan provedl další změny v nastavení vozu, situace se zlepšila, ale stále to ještě nebylo to pravé.

Současné nastavení vozu je blízké tomu, které jsme měli mít na začátku soutěže,“ řekl Loix. “Zdá se mi však, že auto projíždí zatáčky s určitými potížemi. Během ranních zkoušek se mi také nadměrně opotřebovávaly pneumatiky, což je vzhledem k mému jezdeckému stylu velice neobvyklé.“

Cedric Robert byl nucen odstoupit již v první rychlostní zkoušce dnešní etapy. V okamžiku havárie byl na výborném šestém místě.

Asi dva kilometry po startu rychlostní zkoušky následovala pravá zatáčka a na jejím vnitřním okraji stála voda,“ řekl Robert. “Bohužel jsem situaci podcenil a narazil jsem do skály. Při nárazu se poškodil chladič a to pro nás znamenalo konec soutěže. Jel jsem ideálním tempem, takové chyby často nedělám. Myslím, že jsme tady mohli zajet slušný výsledek.“

Zítřejší závěrečná etapa Korsické rallye se skládá ze čtyř rychlostních zkoušek a na posádky čeká 112 měřených kilometrů. První vůz opouští uzavřené parkoviště v 7,20 hod. a vítězná posádka je na cílové rampě v Ajacciu očekávána ve 14,30.
 
 
 
 
Pořadí po 2. etapě
 
1.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    3.02.39.2
2.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    3.03.00.0
3.    LOEB, Sebastien     Citröen Xsara WRC    3.03.47.5
4.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    3.05.07.7
5.    GRÖNHOLM, Marcus    Peugeot 307 WRC    3.05.42.6
6.    SOLBERG, Petter    Subaru Impreza WRC    3.07.07.4
7.    SARRAZIN, Stéphane Subaru Impreza WRC    3.08.05.8
8.    LOIX, Freddy     Peugeot 307 WRC    3.08.59.6
9.    SCHWARZ, Armin    Skoda Fabia WRC    3.10.17.3
10.    GARDEMEISTER, Toni    Skoda Fabia WRC    3.10.27.3

 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Annick Peuvergne, Peugeot Sport Press Office, 
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose