www.car.cz
 

Milan Svoboda nejrychlejší na kopci v Násedlovicích
     Pavel Jelínek


 V sobotním  závodě automobilů do vrchu u Násedlovic na Kyjovsku nazvaném  Slovácký kopec, který byl vrchařským loučením s letošní sezonou, zvítězil v absolutní klasifikaci za vytrvalého deště pelhřimovský Milan Svoboda s formulovým  vozem Reynard 032. Zajel závod bez výraznějších problémů a v obrovských  gejzírech  vody.

Právě celodení déšť značně znepříjemnil  život závodníkům  i  divákům, kterých  se přesto  sešlo poměrně dost. Naopak jezdců  ale přijelo podstatně méně, než  pořadatelé  z  FMS předem vyhlašovali. Kromě startujících ze  seriálu FMS přijelo i několik  jezdců, startujících  i v závodech, pořádaných  FAS. Právě oni pak patřili mezi  nejrychlejší.

Naopak nepřijeli  startující se sportovními prototypy, kteří se zúčastnili jiné akce i  jiného loučení se sezónou na okruhu v Mostě. Nepřijeli  ani formule  3000 Slováka  Krajčího a Dušana Neveřila, něboť  slovenský jezdec byl údajně  těsně před odjezdem odvezen  do nemocnice. Základ startovního pole tedy tvořily různé  vozy jezdců FMS. Zarážející je ale to, že někteří z těchto jezdců v přívalech vody  startovaly  na slickách..........

V součtu obou dvou závodních jízd na 2200 metrů dlouhé trati na novém asfaltu dosáhl Milan Svoboda suverénně nejlepšího času 1:11,65 minuty a neměl na trati konkurenta. Druhý Jiří Sedláček s BMW M3 na něj ztrácel již  skoro 5 sekund. Pro třetí místo v absolutním pořadí si pak  dojel Eduard Patera se čtyřkolkou Subaru Impreza, která byla na mokrou   trať  ideálním  strojem.

První ročník Slováckého kopce, připravený pořadateli  z ARC Kyjov, byl podle jejich slov současně zkouškou na pořádání oficiálního závodu seriálu mistrovství České republiky v závodech do vrchu.  O zařazení do MČR se pořadatelé ucházejí již od příštího roku.

Výsledky - absolutní pořadí - Násedlovice 2004:

1. Svoboda (Reynard 032) 1:11,65 min., 2. Sedláček (BMW M3) 1:16,58, 3. Patera (Subaru Impreza) 1:17,70, 4. Jakeš (Škoda Felicia) 1:18,50, 5. Krakovič (NF) 1:19,05, 6. Čermák (Citroën) 1:19,12.

 

P Jelínek, 18. října 2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose