www.car.cz
 

Janiš pojede stejně jako Enge v zámoří. A jak dál v DTM??!
     tisková zpráva


Janiš nastoupí v Champ Car - (17.10.04)

Jarek Janiš se jako první český jezdec postaví na start závodu Champ Car, ke své premiéře v zámořské formulové sérii nastoupí příští víkend v australském Surfers Paradise.

Manažerovi Antonínu Charouzovi se v závěru sezony podařil mimořádný kousek, když oba své nejznámější svěřence dostal do prestižních amerických formulových sérií. Tomáš Enge již má za sebou závodní premiéru v sérii IRL, Jarka Janiše již dělí jen dny od startu v Champ Car. Společně s týmem Dale Coyne Racing absolvoval v průběhu uplynulého týdne testy na okruhu Putnam poblíž Chicaga.
 
Původní dvoudenní program musel být kvůli dešti zredukován na jeden den, ve kterém Janiš odjel přibližně 100 kol na 1,8 míle dlouhé trati a vzhledem k podmínkám byl jeho čas srovnatelný s předchozími testy jedničky týmu Oriolem Serviou. Janiš v týmu Dale Coyne Racing nahradí bývalého jezdce F1 Gastona Mazzacana.
 
Jarek Janiš: Jsem obrovsky nadšený a velmi se na Champ Car těším. Je to pro mě obrovská příležitost a budu se ji snažit stoprocentně využít. Testy v Putnamu proběhly velmi dobře, ačkoliv jsme museli zrušit druhý den testů kvůli počasí, tým byl s mým časem spokojen. Ovládání vozu Champ Car je fyzicky náročné, stejně jako F3000 nemá vůz posilovač řízení. Na druhou stranu je jízda obrovským požitkem, protože turbomotor má hodně velký zátah, zvláště na jedničku a dvojku si je třeba dávat velký pozor. Musel jsem si také zvyknout na brždění levou nohou, ale to nebyl velký problém. Okruh Putnam trochu připomíná Brno, jsou tam dlouhé zatáčky, ale trať je podstatně užší. Postupně jsem zrychloval a myslím, že mám jasnou představu, co mě v Austrálii čeká.
 
Antonín Charouz:Pro Jarka to je určitě splnění jeho velkého snu, protože Champ Car patří společně s formulí 1 a IRL mezi nejlepší formulové série na světě. Pro nás to znamená další postup v Jarkově kariéře, uvidíme, jak se mu bude dařit. Testy dopadly pozitivně a australský závod v Surfers Paradise by mu měl sedět, protože se jede ve městě a Jarkovi tyto tratě vyhovují. ¨Zatím je jistý jeho start v Austrálii, pro závod v Mexiku máme opci. V případě umístění do desátého místa v Austrálli však vstupuje automaticky v platnost.
 
Pokud jde o příští sezonu, je zatím předčasné o tom hovořit, stále je několik možností včetně pokračování v DTM, pokud bychom dostali nový vůz. Při rozhodování bude hrát roli i to, že pořádáme závod DTM v Brně, ale pokud by nedostal nový vůz, pak není pravděpodobné, že by  v DTM zůstal.
 

BPA

 

oficiální stránky : www.bpa.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose