www.car.cz
 

V Nitře se jezdilo i v protisměru erzety !! Dohra bude u soudu
     tisková zpráva


Na Suzuki Autosalonu Rally Nitra zisk titulu ale také i trestně-právní dohra.
Tisková zpráva Pospa Rally Teamu
 
 
Do soutěže Suzuki Autosalonu Rally Nitra konané ve dnech 15.-17.října 2004 šla posádka POSPA Rally teamu Pospíšil-Vajík s cílem bodového zisku pro udržení vedení v tabulce Mistrovství Slovenské republiky ve třídě A7.Favorizovaný Haluška na silném kitovém Seatu soutěž od 1.RZ dle předpokladu jasně vedl, Pospíšilovi ale stačilo druhé místo a posádka tak sledovala spíše pozici Škultétyho a Vlasatého.
 
K Pospíšilovu 27.času absolutně na RZ č.1 přispělo i to, že od masérky doporučenou bondáž obou zápěstí si Pospíšil příliš utáhl a od druhého okruhu řídil Hondu s „odumírajícíma“ zamodralýma rukama. Na dalších RZ posádka obsazovala 13.-17.časy absolutně a vytvořila si v první etapě náskok před 3. Vlasatým cca 1min, Škultéty motivaci přehnal a havaroval na RZ2. Po průjezdu jednoho z „brodů“ začal motor Hondy krátkodobě vynechávat, v hustém dešti těžce zkoušené elektronice se však dostalo pomoci ve večerním servisu. 
 
Nad tím, k čemu došlo na RZ 5 svorně při následném popisu kroutili hlavami posádky,mechanici i funkcionáři soutěže.Cca 1km po startu v hustém dešti na vytáčenou „4“ jelo proti posádce civilní vozidlo v protisměru RZ, jeho řidič předtím najel na pořadatele, zhmoždil mu končetinu a násilím vnikl na trať RZ. Incident má trestně právní dohru, neboť pilot ve večerních hodinách podal na místně příslušné policejní složce v Nitře trestní oznámení pro obecné ohrožení a současně požádal místně příslušného žalobce o dozorování spisového materiálu ČVS-ORP-DV-2938/NR04. 
 
Soutěžní taktika druhého dne byla zcela zřejmá.Na RZ 8 Vlasatý „naděloval“ Pospíšilovi,který si „vystřihl“ hodiny, 22s,zlepšení Pospíšila na druhém nedělním okruhu – RZ 10- o 40s zřejmě rozhodlo /to dělal hodiny pro změnu Vlasatý/.Získaný náskok na předposlední RZ Vlasatý sice snížil,cílový rozdíl 1min a 2.místo znamenalo pro posádku obhájení titulu mistrů Slovenské republiky ve třídě A do 2000ccm, posádka byla bodována i za umístění v ČST a to na třetím místě A do 2000.
 
POSPA Rally Team
 
 
P.S. Vedení týmu touto cestou vyzývá všechny osoby,které byly případně výše popsaným incidentem dále ohroženy, aby se připojili k trestnímu řízení pod výše uvedeným číslem ČVS. Opakovaní podobného psychopatického a zpupného jednání arogantního jedince zcela jasně ohrožuje konání soutěží v dané lokalitě, základní předpoklad soustředění na soutěžní jízdu po trati RZ je ten, že se v protisměru nevyskytne jakékoli vozidlo a žádný pilot s touto variantou nepočítá.
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose