www.car.cz
 

Václav Pech jun. jede do Třebíče bojovat. Už o víkendu
     tisková zpráva


Závěr letošní sezóny je pro EuroOil team velmi hektický. Ještě ani nestačilo na sportovních kombinézách oschnout šampaňské, kterým byli na oslavu vítězství a zisku titulu mistrů ČR ve sprintrallye oba jezdci pokropeni a již jsou opět všichni v plném tempu při přípravě na poslední mistrovský podnik v Třebíči.

Na rozdíl od situace před deseti dny, kdy Václav Pech jun. nastupoval do posledního sprintu sezóny s náskokem na soupeře, je nyní před soutěží v Třebíči v opačné roli. Musí na svého největšího soupeře v boji o druhý domácí titul dotahovat jeho bodový náskok.
 
„Ano, naše pozice před soutěží v Třebíči je z pohledu myšlenek na titul velmi složitá. Vše se během sezóny, která byla snad nejvyrovnanější za posledních několik let, vyvinulo tak, že pokud chceme pomýšlet na titul, musíme vyhrát a Jan Kopecký by navíc musel dojet nejvýše na šestém místě. Skoro by se chtělo říci, že to takhle ani dopadnout nemůže, ale již jsem toho v automobilových soutěžích zažil hodně, a vím, že se opravdu může přihodit cokoliv a platí takové pravidlo, že soutěž končí až na cílové rampě. Víme o našich reálných možnostech, ale jedeme přesto do Třebíče bojovat. Čeká nás dlouhá a náročná soutěž a může se přihodit cokoliv. Když reálně hodnotím naše letošní účinkování v domácím šampionátu, tak musím být s naším prozatímním druhým místem spokojen. Jan Kopecký jede s podporou továrny Škoda a disponuje v současné době technikou, která je o hodně vepředu. Pokud se nám tedy podaří dokončit soutěž tak, že udržíme pozici vicemistra, budu za daného rozložení sil spokojen, “ říká Václav Pech jun.
 
Ten je již se svým spolujezdcem Petrem Uhlem v místě konání soutěže a v těchto dnech absolvují seznamovací jízdy s tratí. „Příliš zdejší rychlostní zkoušky zažité nemám, startovali jsme v Třebíči vlastně pouze jednou a to v roce 2001, kdy jsme jeli s corollou WRC. Tehdy jsme měli technické problémy a celý první den jsme museli absolvovat s porouchanou převodovkou pouze na čtyři rychlostní stupně, druhý den ale již vše fungovalo a podařilo se nám zde tehdy získat titul vicemistrů ČR. Takže ty vzpomínky na Horáckou rallye jsou takové smíšené. Vím, že zdejší rychlostní zkoušky nevybočují s domácího průměru a jsou tedy dosti rychlé. V závěru sezóny se přidává nestálost počasí a to činí soutěž ještě obtížnější, ale všichni, kteří se postaví na start, budou mít stejné podmínky,“ řekl ještě Václav Pech jun.
 
Plzeňská posádka odstartuje do soutěže s vozem Ford Focus WRC v modrožlutých barvách EuroOil teamu se startovním číslem 1. Horácká rallye Třebíč, která rozhodne o konečném pořadí na předních místech šampionátu, začne v pátek 22.10.2004 slavnostním startem ve 14:00. Soutěž pokračuje druhou etapou v sobotu a v odpoledních hodinách, po návratu posádek na třebíčské náměstí, bude znám nejen vítěz tohoto rallye ale i nový mistr ČR.
 
Jaroslav Štauber
                        Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 19.10.2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose