www.car.cz
 

Jihočechovi Pavlu Kundrátovi jde v Třebíči o stříbro
     Radek Holub


Jedinečnou šanci posunout se na druhou pozici konečného pořadí třídy A6 má tento víkend při 25. ročníku Horácké Rally v Třebíči českokrumlovský pilot Pavel Kundrát.
 
Ve startovní listině posledního podniku šampionátu totiž chybí jak druhý jezdec tabulky Michael Honda, tak i průběžně třetí Lumír Galia. Pavel Kundrát má tudíž v případě svého vítězství nebo druhého místa příležitost stát se vicemistrem republiky ve třídě A do 1600 cm³. Tuto pozici však již získal v Mistrovství Čech, kam se započítávají výsledky velkých soutěží i sprintrallye. Mistrovský titul tak vybojoval pravidelný účastník sprintů Jiří Vlček (Peugeot 206 Kit Car) s obrovským náskokem před Kundrátem, třetí příčku obsadil Petr Dukát (Škoda Felicia).
 
Ve značně prořídlém poli třídy A6 se na startu Horácké Rally objeví naše posádka Pavel Kundrát a František Poláček se startovním číslem 39. Mezi favority na přední příčky bude po těžké havárii na Barum Rally patřit již jistý vítěz třídy Milan Kneifel s „úzkou“ felicií, Petr Vlašín bude po tratích vodit nový konkurenceschopný Citroën C2 Challenge a Roman Odložilík pojede s velice kvalitním „nářadím“ Suzuki Ignis S1600. Další body se bude snažit ulovit již zmiňovaný Jiří Vlček s kitovým peugeotem, posledním přihlášeným jezdcem mezi „áčkovými šestnáctistovkami“ je Petr Hapala (Škoda Felicia).
 
 „Vzhledem k situaci v tabulce se budeme snažit jet hned od začátku naplno. I když se nám nepodaří získat dostatečný počet bodů, které by stačily k zisku druhého místa, k umístění na bedně nám bude postačovat soutěž dokončit,“ uvažuje před startem Pavel Kundrát. „Kdyby nám ale vyšlo to stříbro, byli bychom moc šťastní. Po smůle, která nás celou letošní sezónu provázela, by to totiž bylo pro celý tým opravdové zadostiučinění.“
 
Horácká Rally odstartuje v pátek úderem 14. hodiny z Karlova náměstí v Třebíči. Trať soutěže měří téměř 740 km, z toho 189 kilometrů zaujímají rychlostní zkoušky. Servisní zóna bude situována na vojenském letišti u Náměšti nad Oslavou.
 
Pavel Kacerovský
Kundrát Motorsport

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose