www.car.cz
 

Barum rally Zlín se pojede příští rok jako kandidátský podnik MS !
     tisková zpráva


Poprvé v České republice uvidí fanoušci soutěžního sportu závod, který se pojede jako kandidátský podnik mistrovství světa! Pětatřicátý ročník Barum rally Zlín 2005 se pyšní tímto zařazením. Zlínský závod bude opět součástí devítidílného seriálu mistrovství Evropy a pojede se v termínu 18. – 21. srpna 2005. Tuto příznivou zprávu pro všechny fanoušky rallysportu potvrdilo říjnové zasedání Světové rady automobilového sportu.
   
Zlínští pořadatelé v čele s ředitelem rally Miloslavem Regnerem obdrželi v minulých dnech podrobnou zprávu o letošním ročníku od pozorovatele FIA Clauda Maccaria. Hodnocení činovníka Mezinárodní automobilové federace z monackého knížetství vyznělo velmi kladně. Zvláště pozitivně byla hodnoceno zejména zajištění bezpečnosti celé soutěže. „Pan Maccario ve své zprávě velmi pochválil otázku zajištění bezpečnosti diváků a dále organizaci diváckých míst, na něž klade FIA zvýšený důraz. Hodnocení bylo velmi dobré. Samozřejmě víme i o oblastech, kde by mělo dojít ke zlepšení,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel Barum rally Zlín. Maccario ve své obsáhlé zprávě hodnotí jako velmi silné stránky prostředí a kompaktní formát rally, velké úsilí k zajištění bezpečnosti posádek a diváků, bezpečnostní plán, který byl v průběhu rally aplikován a dodržen, kvalitní a zkušený tým organizátorů, informovanost o soutěži a zájem médií.  
 
Jednou z problematických oblastí byl shakedown, který se konal na dvoukilometrové trati u Oldřichovic. „Testovací rychlostní zkouška by měla být delší, aby se jezdci mohli více přizpůsobit charakteru trati. V letošním roce nebyl šťastně vyřešen ani příjezd k shakedownu. Pro příští ročník barumky hledáme nový úsek  Určité tipy již máme, každopádně uvažujeme o délce kolem pěti kilometrů. Servisní zónu při shakedownu chceme zachovat u nákupního centra Carrefour ve Zlíně-Malenovicích,“ vysvětlil Regner. Další z mála výhrad monackého pozorovatele byla vysoká rychlost některých vozidel v servisní zóně v Otrokovicích, kde je povolen rychlostní limit 30 km/h.
 
Příští ročník Barum rally Zlín se uskuteční o týden dříve než v letošním roce. Vzhledem k velmi vysokému hodnocení pozorovatelské zprávy a názorů čelních představitelů FIA se zlínští pořadatelé rozhodli zažádat o statut kandidátského podniku mistrovství světě na příští rok! „Znamená to pro nás další kvantum práce a úsilí. Chceme v příštím roce uspořádat rally podle všech předpisů mistrovství světa, což nebude rozhodně lehké.
 
 
Světový šampionát zřejmě bude mít v dalších letech závody v oblasti bývalé východní Evropy. Velmi hlasitě se hovoří o této možnosti, chceme svou šanci využít,“ uzavřel Miloslav Regner. 
 
 
 
 
 
Ve Zlíně 21. října 2004                                                                                      Roman ORDELT
                                                                                                                              tiskový mluvčí
                                                                                                                            Barum rally Zlín


 
TISKOVÁ INFORMACE č. 34
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose