www.car.cz
 

Katalánsko: Marcus bojuje o vítězství
     tisková zpráva


Katalánská rallye (29. – 31. 10. 2004)
 
Marcus bojuje o vítězství
 
Jezdec týmu Peugeot Marcus Grönholm dokončil úvodní etapu asfaltové Katalánské rallye na třetí pozici, necelou půl minutu za vedoucím mužem průběžného pořadí.

Španělská soutěž je předposledním podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, je charakterizována širokými asfaltovými tratěmi a proměnlivým počasím. Ranní rychlostní zkoušky byly po nočním dešti vlhké a kluzké, ale během dne tratě oschly. Úvodní den soutěže měl na programu šest rychlostních zkoušek rozdělených do dvou identických kol. Po prvním z nich následovala servisní zastávka ve městě Vic.

V ranních zkouškách se Marcus potýkal s kluzkým povrchem, ale i přesto se mu dařilo zajíždět časy v první trojce. Do poledního servisu se vracel se ztrátou necelých osmi sekund na prvního. Dvojnásobný mistr světa ještě nikdy nevyhrál asfaltový podnik světového šampionátu. Po vítězství velmi touží a odpoledne to dokázal i dalšími časy v první trojce. Pro zbývající dva dny soutěže zůstává jedním z kandidátů na celkové prvenství.

“Dnešní den byl dobrý,“ řekl Fin. “Ráno byly podmínky velice obtížné a o volbě pneumatik jsme museli hodně přemýšlet. S autem jsem celkem spokojený, ale stále ještě máme několik problémů, které musíme vyřešit. Naše 307 WRC je však naprosto spolehlivá, což jsme prokázali i tím, že jsme zajížděli časy velmi blízko první posádky celkové klasifikace. Na autě je ještě hodně práce, ale současné výkony jsou velkým povzbuzením. Zítra musím jet rychle, útočit na na posádky přede mnou a uvidíme, zda budeme mít šanci bojovat o vítězství.“

Grönholmův týmový kolega Freddy Loix již tolik štěstí neměl. Belgičana na konci druhé rychlostní zkoušky  zradila elektronika 307 WRC a třetí měřený úsek znamenal definitivní konec. “Je to pro mě velké zklamání,“ řekl Loix. “Jakmile jsme začali mít problémy, věděli jsme, že dlouho nepojedeme. Baterie byla velmi slabá. Bohužel jsme skončili hned na další rychlostní zkoušce. Nemohli jsme s tím nic dělat.“

Peugeot Sport se rozhodl, že Freddy Loix zítra do soutěže již neodstartuje a nevyužije tak systém Superally. Důvodem je nevýhodná pozice, na které by se Belgičan vydal na trať. Tým vyjádřil politování nad tím, že Fredyho poslední soutěž za tým Peugeot skončila tak předčasně a do budoucna mu přeje vše nejlepší.

Zítřejší etapa je nejdelší v soutěži. Na posádky čeká osm rychlostních zkoušek a 162 měřených kilometrů. První vůz opustí uzavřené parkoviště v 6,00 a návrat do Lloret de Mar je naplánován na 19,31.
 
 
Pořadí po 1. etapě
1.    LOEB, Sebastien     Citröen Xsara WRC    1.15.22.2
2.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    1.15.24.2
3.    GRÖNHOLM, Marcus    Peugeot 307 WRC    1.15.49.7
4.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    1.16.08.6
5.    SOLBERG, Petter    Subaru Impreza WRC    1.16.39.1
6.    SARRAZIN, Stéphane Subaru Impreza WRC    1.17.02.2
7.    SOLA, Daniel    Mitsubishi Lancer WRC    1.17.07.7
8.    HIRVONEN, Mikko    Subaru Impreza WRC    1.17.23.6
9.    GALLI, Gigi    Mitsubishi Lancer WRC    1.17.41.8
10.    GARDEMEISTER, Toni    Skoda Fabia WRC    1.17.49.5
11.    VOUILLOZ, Nicolas    Peugeot 206 WRC    1.17.50.0

 
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose