www.car.cz
 

Púchovsko- valašská rallye se rýsuje
     tisková zpráva


CÍLEM POŘADATELU JE VYŠŠÍ EVROPSKÝ KOEFICIENT!

Rallye Matador Tatry – Valašská rallye má dlouholetou tradici a v letošním roce se pojede již pětatřicátý ročník (30. dubna – 2. května 2004). V letošním roce došlo k podstatné změně, neboť v názvu soutěže se objevuje i Valašská rally. Jedná se o výsledek úspěšného jednání mezi představiteli obou „sousedních“ soutěží na Slovensku a v Čechách. Hlavním organizátorem mezinárodní automobilové soutěže je Racing s.r.o. Púchov ve spolupráci s AMK Rallye Tatry a Automotoklubem Rallyesport Vsetín. Rallye se jede jako součást Evropského regionálního poháru FIA jezdců – východ s koeficientem 5. Cílem pořadatelů je získat do příštího ročníku vyšší koeficient 10. Na startu se vedle předních evropských jezdců objeví i nejlepší posádky ze Slovenské a České republiky, neboť soutěž se započítává do národních šampionátů obou zemí. Předpokládá se kvalitní startovní pole, včetně vozů nejvyšší specifikace WRC. Centrum rallye je v Púchově, slovenském městě s bohatou historií, moderní a progresivní současností.

Hlavním sponzorem závodu je Matador a.s. Púchov, největší výrobce pneumatik na Slovensku a dlouholetý podporovatel motoristických akcí na Slovensku, ale i v ostatních zemích. Rozhodnutí o vstupu společnosti k organizaci a partnerství při zabezpečení soutěže vzniklo před třemi lety na základě oslovení popradských pořadatelů, kteří organizovali nejznámější a dlouholetou rallye na Slovensku. Z hlediska marketinkové komunikace je přínos pro sponzory značný. Rallye patří k nejsledovanějším sportovním akcím. V loňském roce púchovskou rallye sledovalo kolem sto tisíce návštěvníků. Velkou důležitost této akce dokládá i značný zájem pracovníků sdělovacích prostředků. Ze společenského hlediska slouží na podporu povědomí Slovenska a rozšiřuje možnosti cestovního ruchu v okolí Púchova.

Ředitelství rallye (Matador Business Centre), stejně jako start a cíl je soustředěno ve městě Púchov. Rallye Matador Tatry – Valašská rallye začíná v pátek 30. dubna dopoledne technickou přejímkou v prostorách sportovní haly ŠK Matador, odpoledne je na programu testovací rychlostní zkouška (shakedown). Vpodvečer se uskuteční na startovní rampě v Púchově na parkovišti před ŠK Matador představení vybraných posádek z čela startovního pole, kde zároveň proběhne i atraktivní doprovodný program. Samotná rallye se jede ve dvou etapách ve dnech 1. – 2. května.

V sobotu je na programu úvodní etapa, která čítá náročné rychlostní zkoušky v okolí Vsetína. V itineráři rallye nechybí ani téměř třicetikilometrový obávaný úsek zvaný Valašská bomba kolem přehrady Bystřička. Moravská část měří celkem 380 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek v celkové délce 160 km.

V nedělní druhé etapě je v itineráři rallye na programu osm rychlostních zkoušek v okolí Púchova. Celkem měří trať 612 km, z toho 16 rychlostních zkoušek na sedmi úsecích v celkové délce 219 km. Další informace o soutěži naleznete na oficiální internetové stránce soutěže www.rallyematador.sk (www.amkvsetin.com/vr).

Program rallye

Pátek 30. dubna 2004
8 – 15 hodin: technická přejímka
14 – 18 hodin: testovací RZ (shakedown)
19 hodin: představení vybraných posádek

Sobota 1. května 2004
8 hodin: start rallye
21 hodin: cíl I. etapy

Neděle 2. května 2004
8 hodin: start II. etapy
15 hodin: cíl rallye
19 hodin: vyhlášení výsledků, rozdílení cen

tiskový tajemník Rallye Matador Tatry – Valašská rallye Agentura ZLIN PRESS production
Roman ORDELT


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose