www.car.cz
 

Kuba Smrž završil svoji letošní sezónu v MotoGP 13 příčkou
     tisková zpráva


 
Úspěšná španělská fiesta
 
Kuba Smrž završil svoji letošní sezónu ve světovém šampionátu MotoGP dalším bodovaným umístěním, když obsadil 13.místo.
 
Ze 14.příčky startovního roštu startoval Kuba Smrž do posledního závodu letošní sezóny. Start se mu vydařil a tak se hned v úvodu pohyboval v elitní patnáctce třídy čtvrtlitrů. Oslabená ruka, respektive zhmožděné rameno pak však v další fázi závodu nedovolovalo jezdci holandského týmu udržet započatý rytmus, proto se posunul i na nebodované příčky. V závěrečné části však znova konstantními časy vybojoval 14.místo v cíli. Po převážení motocyklu Japonce Aoyamy a následné diskvalifikaci  se  však ještě český jezdec o jednu příčku polepšil. Skončil tedy jako 13 - tý klasifikovaný a do tabulky si připsal další tři důležité body. Již devátý bodovaný výsledek letošní sezóny, tak Jakuba řadí i na 20.místo v celkové klasifikaci.   
 
 Jakub Smrž: Trošku jsem měl po warm upu strach, kolik vydrží v závodě gumy. Start se mi docela povedl a tak jsem se hned ze začátku závodu pohyboval na bodovaných příčkách. Neměl jsem však moc důvěru k motorce, která se v první fázi závodu nechovala podle mých představ. Navíc mě pořád trápilo zranění ze včerejška, které se přes noc rozleželo. Už mě sice tak nebolelo rameno, ale všechno se to přeneslo do svalů a neměl jsem vůbec sílu v ruce. Od poloviny závodu se mi pak již jelo lépe a dokázal jsem zajíždět i stabilnější časy.
 
Jsem spokojen, že jsem si již po deváté letos vybojoval bodovaný výsledek, i když jsem měl i trochu štěstí, že vypadlo pár lidí přede mnou. Myslím si, že to bylo dobré rozloučení se sezónou. Chtěl bych poděkovat celému teamu za skvělou celoroční práci a hlavně všem svým sponzorům, kteří mi start v letošním seriálu MotoGP umožnili“.
 
Pořadí v cíli:
1   Daniel PEDROSA       HONDA    
2   Toni ELIAS                 HONDA   
3   Randy DE PUNIET     APRILIA         
4   Franco BATTAINI      APRILIA     
5   Chaz DAVIES             APRILIA    
….
13  Jakub SMRŽ             HONDA    odstup na prvního v cíli /-1.06,024/          
 
Tisková zpráva 47/2004, ze 31.10.2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose