www.car.cz
 

Superfund Euro F3000 – Náhoda připravila o titul lídra Del Monteho
     Vladimír Rožánek


Pořádná dávka adrenalinu čekala, při nečekaných situacích posledního podniku letošní Superfund Euro F3000 série, na některé majitele teamů i jezdce. Místo posledního dějiště bylo na poslední chvíli změněno, a tak místo městského okruhu v italském Cagliari, čekalo na jezdce finále na německém okruhu Nürnburgring. Poslední závody sezóny 2004 měly na programu 42 okruhů, což pro jezdce znamenalo 150Km. Tentokrát se však jeli závody dva, v sobotu i neděli.
 
Ten sobotní, 42 kolový závod nebyl až tak dramatický. Kromě nedojetí Lloyda a nováčka Giudicciho, probíhal poměrně klidně. Avšak jedné skutečnosti, vzhledem k nedělnímu překvapení jsme si všimli.Vyhrál Rakušan Siedler, před Reidem a na třetím místě dojel velký pronásledovatel lídra Del Monteho, Holanďan Nicky Pastorelli. Monte dojel až šestý, to pro něj znamenalo jen jeden bod, stále si tak ještě uchovával šanci na zisk Super licence Formule 1.
 
Tomáš Kostka letošní jediný Čech v Superfund Euro F3000
 
Do nedělního závodu odstartoval z pole position Lloyd. Jeden z vozů zůstal stát na startovní čáře a další jezdci se mu snažili vyhnout. Mnoho se to nezdařilo Toru Gravesovi. Ten dostal hned po startu smyk a se svým vozem si to namířil do stájového kolegy Del Monteho, který byl po srážce mimo hru. Tím se mohl začít právem bát o titul z Euro F3000. Další problémy měli vozy Siedlera, Demana a Fillipiho hned v první zatáčce a všechny tři vozy také v závodu nepokračovaly. K odklizení bylo zapotřebí více času a ke slovu se dostal hned na úvod Safety Car.
Po restartu jezdil na čele Pastorelli, který by vítězstvím předstihl o bod Monteho a vyhrál by tak celkové hodnocení sezóny, ale do konce závodu bylo ještě daleko.
Za ním jezdil Lloyd a dvojice Ippoliti, Auinger. Tato dvojice si během závodu několikrát vyměnila pořadí a jejich souboj vypadal velmi zajímavě.
Při jednom souboji Rakušana Laudy s Belgičanem Hodenquem, se mladý Belgičan po jednom šťouchanci ocitl s převráceným vozem uprostřed zatáčky, ke slovu přišel již podruhé Safeta Car. Belgičana záchranáři odvedli do bezpečí a zjevně kulhal. Lauda se neradoval dlouho, po restartu v jedné ze zatáček německého okruhu opustil trať a s poškozeným vozem jeho šance skončily. Do konce závodu pak pokračoval souboj Ipollitiho s Auingerem, jejich pořadí se neustále měnilo, ale více štěstí tentokráte měl Ippoliti a obsadil třetí místo.
 
Fabrizio Del Monte - smolař sezóny č. 1
 
Vítězství s poměrně slušným náskokem si zajistil Nicky Pastorelli z Holandska a tím si zajistil zisk nejen 10.000 Eur za první místo, ale také zisk Super licence k řízení vozů F1. Zvítězil totiž o jeden jediný bod, před druhým a zároveň smutným Italem Del Montem. Tento Ital totiž celou sezónu hájil i zvětšoval svůj náskok včele, ale nešťastná náhoda ho o poměrně jistý titul připravila v posledním závodě sezóny. Inu i takové věci se prostě stávají...Třetí místo celkově pak patří Rakušanu Siedlerovi, který tento závod nedokončil.
 
Výsledky Superfund Euro F3000 Series Nurnburgring:
 
1. jízda
 
Norbert Siedler A – ADM Motorsport
Johnny Reid NZ – John Village Automotive
Nicky Pastorelli HOL – Draco Jun. Racing Team
Fausto Ippoliti ITA – Draco Jun. Racing Team
Bernhard Auinger A – Euronova Racing
Fabrizio Del Monte ITA – GP Racing

2. jízda

Nicky Pastorelli HOL – Draco Jun. Racing Team
Alex Lloyd GB – John Village Automotive
Fausto Ippoliti ITA – Draco Jun. Racing Team
Bernhard Auinger A – Euronova Racing
Johnny Reid NZ – John Village Automotive
Allam Khodair BRA – Euronova Racing
Miguel De Pourtales F – Scuderia Fama
 
Superfund Euro F3000 Celkově:
 
Nicky Pastorelli HOL - Draco Jun. Racing Team – 46 bodů
 
Fabrizio Del Monte I – GP Racing – 45 bodů
 
Norbert Siedler A - ADM Motorsport 37 bodů
 
Do příštího závodu, který by se měl jet začátkem Května u nás v Brně, při Jarní ceně, zbývá 180 dní, jezdci tak mají dostatek času sehnat peníze na příští ročník.
 
Vláďa Rožánek, www.Car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose