www.car.cz
 

Igor Kaláb získal medaili z ME moto. Přestupuje na aprílii
     Pavel Jelínek


Brněnského jezdce Igora Kalába čeká změna techniky. V příští sezoně vymění český jezdec motocykl Honda za aprilii, přičemž závodit bude dál v německém týmu Repsol Racing, za nějž jezdil již letos.

Aprilie, kterou tým již zakoupil, je rok stará a složená z dílů, jelikož nový motocykl by byl příliš drahý a ostatně ani není soukromým týmům k mání. Cena podobného stroje se pak pohybuje okolo padesáti tisíc eur, jak na tiskové  konfrenci v Brně sdělil  majitel a  šéf týmu. Již po prvním dnu svezení pak Igor dosáhl obdobných časů , jako s hondou, což jistě  dává  další perspektivy  k dalšímu vylepšování časů.

Jezdec letos dosáhl třikrát bronzových pozic a jednou byl čtvrtý. Cení si i faktu, že dvakrát startoval z první řady a že skončil jako nejlepší jezdec s hondou. V Brně se pak blýskl i jako vítěz dobře obsazeného závodu Alpe adria cupu. Ke sportovním úspěchům pak  přidal i  titul  inženýra, když letos  úspěšně  dokončil vysokou školu.

Brňana, který letos závodí právě deset let, samozřejmě láká i vstup do mistrovství světa, kam by díky úspěchu a evropské medaili mohl zamířit, ale vzhledem k jeho věku by musel startovat v silnější třídě 250 tek. Celá sezona by tak byla velmi ekonomicky náročná a přesto by jezdec neměl jistotu, že bude jezdit na kvalitním stroji. I v příští sezoně tedy zůstane raději v mistrovství Evropy!!

Navíc bude mít Igor Kaláb šanci bojovat o evropský titul, jelikož letošní kontinentální šampion Ital Pirro i druhý Španěl Miralles s největší pravděpodobností využijí možnosti přestoupit do mistrovství světa. Dva největší soupeři mu tak odpadnou.

Kaláb nyní již zkouší Aprilii, s níž jej v příštích dnech čekají dva listopadové závody ve španělském mistrovství na okruzích ve Valencii a v Jerezu.  Startovat na nich bude  z  čistě testovacích  důvodů.

 

Pavel Jelínek




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose