www.car.cz
 

V Sosnové pojede i Roman Kresta
     tisková zpráva


Tradiční Setkání automobilových mistrů, které se uskuteční v neděli 14. listopadu na Autodromu Sosnová u České Lípy, hlásí další velké eso na startu této exhibiční show. Pořadatelům potvrdil start Roman Kresta, účastník řady soutěží seriálu mistrovství světa a velká osobnost českého rallysportu. Roman se do Sosnové velmi těší, především na výbornou diváckou atmosféru a báječnou kulisu. S největší pravděpodobností pojede na voze Škoda Octavia WRC, když se bude střídat za volantem s Tomášem Engem,“ uvedl Jan Mochan, ředitel závodu z pořádajícího Autodrom Promotion s.r.o.
 
Diváci se mohou těšit na celkem 11 jezdců ve třídě vozů specifikace WRC. Vedle Kresty patří k velkým tahákům závodu především Tomáš Enge (Škoda Octavia WRC). „Tomáš chce svým fanouškům poděkovat za podporu při jeho startech v rally,“ řekl Mochan. Dále se objeví na sosnovské dráze úřadující český šampion Jan Kopecký (Škoda Fabia WRC), český mistr v rallysprintech Václav Pech (Ford Focus WRC), Štěpán Vojtěch, Tomáš Vojtěch (oba Peugeot 206 WRC) či mistr produkčních vozů Václav Arazim (Mitsubishi Lancer EVO VII).
 
 Nejlepší automobiloví jezdci rally, autokrosu a rallycrossu se sjedou do Sosnové již potřetí. Vedle soutěžních jezdců se na severu Čech představí například autokrosaři Jaroslav Hošek, Roman Keřka, Václav Fejfar či rallykrosaři Pavel Koutný, Jaroslav Kalný a Marek Zeman. Jezdci jsou rozděleni do jednotlivých tříd tak, aby spolu závodily srovnatelné vozy. Na paralelně rozdělené trati spolu soutěží vždy dvojice jezdců.
 
Do finále se přes kvalifikační jízdy probojují vždy dva jezdci, kteří se utkají o vítězství. V 10 hodin začínají kvalifikační jízdy, start finálových jízd je plánován na 14 hodin. Vstupné na krytou tribunu stojí 390 Kč, na nekrytou 350 Kč a k stání 200 Kč. VIP vstupenku s kvalitním servisem pořídíte za 1 100 Kč.
 
Více informací naleznete na oficiální internetové adrese: www.autodrom.cz.
 
 
 
 

                                       Roman ORDELT

                                                                                                            tiskové středisko    
                                                                                              Global Assistance Setkání mistrů

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose