www.car.cz
 

Truckerský EP 2004. Příliš mnoho chyb jezdců týmu Buggyra
     tisková zpráva


V minulém týdnu se Martin Koloc vyjádřil na adresu letošního šampionátu v tom smyslu, že vítězství Buggyry by znehodnotilo celou soutěž. Buggyra Truck Racing Team se totiž dopustil v průběhu sezóny tolika chyb, že si prostě vítězství nezasloužil. Zde je jejich výčet:

Místo činu: Barcelona
Zločin: Ludovic Faure dojíždí suverénně na prvním místě. Půlhodinu po dojetí je však penalizován za překročení maximální povolené rychlosti a propadá se na čtvrté místo.
Trest: Vítězem se stává Oestreich, který si tak polepšuje o 5 bodů. Faure jich naopak 10 ztrácí. Ztráta 15 bodů hned ve druhém závodě se v dalším průběhu šampionátu jeví jako rozhodující.

 
Místo činu: Nürburgring
Zločin: Ludovic Faure jede na druhém místě a zcela nesmyslně atakuje vedoucího Albaceteho. Mezi oběma jezdci dochází ke kolizi, ze které profituje na třetím místě se ztrátou jedoucí Oestreich, který tak vítězí.
Trest: Zatímco si Ludovic vůbec bodově nepolepšil, svým manévrem věnoval Markusovi dalších 8 bodů!
 
 
Místo činu: Zolder
Zločin: Ludovic Faure vítězí v kvalifikaci. Místo původních deseti bodů si na své konto připisuje o dva méně. Důvod je stejně jako v Barceloně chybně nastavený speedlimiter.
Trest: Oestreich sice na úkor Faura neboduje, jeho náskok se však zmenšuje o pouhé 2, místo původních 4 bodů.
Místo činu: Le Mans
Zločin: Ludovic Faure je diskvalifikován z měřeného tréninku. Potřetí v sezóně má špatně nastavený speedlimiter. Místo z první řady (zajel druhý čas) startuje z poslední.
Trest: Ve zmiňované kvalifikaci končí Ludovic třetí, je pravděpodobné, že při startu z první řady by si o jedno místo polepšil. Další bod Markusovi.
 
Prostá matematika hovoří jasnou řečí. Použijeme-li tenisovou terminologii, přišel Ludovic Faure na základě „nevynucených chyb“ v souboji s Oestreichem o 26 bodů. Pravda, je to o jeden méně, než nakonec činil rozdíl mezi Ludem a Markusem. Stejně tak je ovšem možno souhlasit s tím, že při vyvarování se běžným chybám mohl přijet Faure do Le Mans v pozici suverénně vedoucího jezdce a svůj náskok si pouze hlídat. .
I v truckracingu ovšem platí stejně jako v životě ono kdyby byly…
 
Buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose