www.car.cz
 

Automobilový závodník Robert Šenkýř míří z vrchů na okruhy
     tisková zpráva


Dvojnásobný mistr Evropy v závodech  automobilů do vrchu Robert Šenkýř opouští svou disciplínu a v příštím roce hodlá závodit s novým vozem BMW M3 GTR na okruzích. Šenkýřovým cílem jsou vytrvalostní závody, v roce 2006 by chtěl startovat ve čtyřiadvacetihodinovém závodě na Nrburgringu.
 
"Ve vrchařské disciplíně  jsem už dosáhl maxima a nemám kam jít dále. Mohl bych už pouze obhajovat své pozice, což mi nestačí," zdůvodnil své rozhodnutí třicetiletý Šenkýř, jenž jezdil závody do vrchu šest let. Jeho vrchařský vůz BMW M3 je na prodej. "Zájemců o tento vůz je dost, dokonce se ozvali až z Kanady a Nového Zélandu. Věřím, že vůz prodám a v tom okamžiku mám problém s vrchy vyřešen," tvrdí Šenkýř, jenž se ale představí v příští sezon v závodě do vrchu Ecce Homo ve Šternberku. "Slíbil jsem pořadatelům, že přijedu. Trať tohoto závodu je nádherná a budu si moci oživit vzpomínky na mou vrchařskou kariéru," dodává Šenkýř.
 
Prioritu v příští sezoně vidí  brněnský jezdec v českém okruhovém mistrovství, kde v absolutní klasifikaci dominuje Antonín Charouz, jenž startuje s Mercedesem Benz z německého šampionátu BMW. "Vzhledem k předpisům českých soutěží o minimální hmotnosti je Charouz v obrovské výhodě a nikdo ze soupeřů na něj nemá. Pokud by se pravidla změnila v souladu s vytrvalostními závody v zahraničí, tak by už tak výrazný rozdíl mezi ním a dalšími jezdci na vozech Porsche a BMW nebyl.
 
Takto nás stojí obrovské finanční prostředky shánn lehkého kevlarového materiálu, abychom se dostali na předepsanou hmotnost vozu. A podobný vůz, jaký má Charouz stejně neseženeme," naznačuje Šenkýř úskalí českého okruhového mistrovství.
 
Do vytrvalostní závodů v zahraničí chce Šenkýř vstoupit v nadcházející sezon ve vytrvalostních závodech v Německu. "Nejdříve si musím v nějakém týmu vyzkoušet trat německého vytrvalostního mistrovství, abych si mohl splnit svůj cíl a splnil podmínky účasti a za dva roky mohl startovat ve čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu. Závodu se například letos zúčastnilo 220 vozů. Čtyřiadvacet kilometrů dlouhá trať je plná záludností se zatáčkami za horizontem," dodal Šenkýř.
 
Letošní úspěšnou sezonu uzavře Robert Šenkýř 4. prosince na slavnostním vyhlášení dvacítky nejlepších jezdců značky BMW, včetně pilotů formule 1, v rakouském Zell am See. Pořadatelé na večírku promítnou dokument, v němž ve zkratce připomenou letošní úspěchy Roberta Šenkýře.
 
JiPoš
 
P.S.
Robert Šenkýř je mezi navrhovanými uchazeči v anketě O nejlepšího sportovce Brna

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose