www.car.cz
 

Austrálie - produkční titul pro McSheho
     Pavel Jelínek


Až na  úplně posledním podniku šampionátu produkčních vozů v Austrálii se o právě uplynulém víkendu rozhodovalo o tom, kdo získá mistrovský titul pro rok 2004.  Ve hře o titul byly ještě také hvězdy blížícího se Pražského sprintu Jani Paasonen a Alister McRae, ale  těm poslední start nevyšel.

Šampióny produkčních vozů  se stali Britové Niall McShea – Michael Orr  se Subaru Impreza, kteří si z Austrálie odvezli  stříbrnou příčku.  Ještě lepší pak na australské šotolině byl  japonský jezdec také se Subaru, Toshi Arai. Ten celkově za sezónu nakonec skončil stříbrný.

Obě posádky, které můžeme brzy  očekávat v Praze, měly smůlu: Alister McRae (Subaru)  sice odstartoval do Australské rally ze čtvrtého místa v průběžné klasifikaci PWRC  a ještě po třetí rychlostní zkoušce vedl, ale pak jej zastavily problémy s diferenciály.

Fin Jani Paasonen, kterého do Prahy pozval  pražský tým Commerz racing,  před Australskou rallye  vedl šampionát PWRC a doufal, že si jede pro titul. Poslední světovou soutěž sezóny  však nedokončil, když na RZ 10 poškodil zavěšení kol  a po   jeho  opravě nestihl včas start další erzety. Tím zároveň skončily  veškeré jeho šance na mistrovský titul. Celkově  pak skončil  třetí. 

Do Prahy tak přijede třetí  a pátý  z MS průdukčních vozů, oba pak pojedou se  svými vozy, jako ve světě, tedy s lancerem a  se subaru.


Výsledky šampionátu PWRC 2004:


1. Niall McShea (GB) 35 bodů
2. Toshihiro Arai (Jap) 30 bodů
3. Jani Paasonen (FIN) 29 bodů

4. Xavier Pons (ESP) 27 bodů
5. Alister McRae (GB) 26 bodů
6. Manfred Stohl (A) 18 bodů
7. Nasser Al-Attiyah (QAT) 17 bodů
8. Daniel Solá (ESP) 16 bodů
9. Fumio Nutahara (Jap) 13 bodů
10.Karamjit Singh (MAL) 9 bodů

PJel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose