www.car.cz
 

Startovní listina Agrotec Rallye Show Modřice 2004 se plní. Dvě WRC
     Pavel Jelínek


Již v sobotu se jede volný podnik Agrotec Rallye Show Modřice 2004, která letos zavítá do zcela nových lokalit do okolí jihomoravského města Hustopeče. Sedm rychlostních zkoušek na třech úsecích posádky zavede především na zemědělské cesty a ojedinělé bude to, že erzety povedou i mezi vinicemi. Pořadatelům se zatím přihlásilo zhruba čtyřicet posádek, ale další se hlásí.
 
Favority na vítězství je samozřejmě nutné hledat mezi nejsilnějšími vozy.  Obdobně jako v minulých letech nechybí ani speciály WRC, přestože se v soutěži nejede o žádné mistrovské body, ale hlavní myšlenkou je důstojné rozloučení se soutěžní sezónou. Na startu by se mohly objevit dokonce tři vozy třídy WRC:
 
Prestižní speciál představí zlínský Pavel Valoušek, který při sobotním  Setkání mistrů sice startoval s Fordem Focus WRC, ale do Brna se hlásí s vozem Toyota Corolla WRC. Diváci se mohou těšit také na Jávu Javoše s Jakubem Denkem a na jejich Subaru Impreza WRC.   (OPRAVA: omlouváme se za chybu, ale J. Jávoš pojede s vozem Subaru Impreza WRX - došlo k tiskové chybě v listině přihlášených posádek. I tak je ovšem možné  se těšit  najeho dravou jízdu !!)
 
V jednání je rovněž start domácího týmu SEAT Sport Czech Republic. S jeho vozem by měl vyrazit ve své premiéře s vozem WRC a zároveň i v premiéře soutěžní Lumír Firla. Ten je šéfmechanikem brněnského týmu a zároveň i velmi zkušeným okruhovým závodníkem. "Starty v rallye mne velmi  lákají už delší dobu. Děláme, co můžeme, abychom připravili  auto. Nyní čekáme na nový chladič a pak  chceme  auto vyzkoušet," řekl začátkem týdne Firla. Ostravský jezdec nepojede s vozem, s nímž Emil Triner získal celkové čtvrté místo v šampionátu, ale se starší Cordobou EVO II.
 
V nejsilnější skupině A8 se objeví také David Komárek se Zdeňkem Roupcem s Mitsubishi Lancerem EVO 6 ( který mimochodem před týdnem vyhrál Brdskou rallye) a olomoucký Ludvík Otto s Renátou Ottovou s Toyotou Celica GT4. Naopak nepřijede dosud nejúspěšnější posádka třech dosavadních ročníků tohoto závodu. Již dvakrát v "Modřicích" nejrychlejší a jednou druhý  olomoucký Milan Chvojka s Fordem Escortem Cosworth totiž chystá změnu závodnického náčiní. "Zatím je to tak trochu tajné, ale už brzy by to mělo stát na dílně. V Brně určitě premiéra nového auta nebude. Letos se Modřice prostě budou konak bez Chvojky," vyloučila účast Milana Chvojky jeho manželka Hana. Vítěz prvního a třetího ročníku se tedy maximálně z nedaleké Olomouce přijede podívat.
 
 
Produkční vozy Mitsubishi Lancer EVO VI a VII přihlásili Jan Jelínek, Miroslav Jarcovják a Ondřej Musil , kterého bude mimochodem navigovat zkušený extovární jezdec Karel Jirátko. Za zmínku stojí také Silvestr Mikuláštík a jeho Subaru Impreza.
 
Na domácí soutěži se objeví i většina  brněnských posádek. Nejvíce domácí je ale Martin Rada, který pomáhal s výběrem tratí a nyní finišuje s opravou  svého vozu (FIAT Bravo 2,0HGT 20V) po havárii na poslední sprintrallye v Sosnové, aby na domácí soutěži nechyběl. "Chceme rallye přivést tady na jih Moravy, přímo mezi vinohrady a založit novou tradici. Věřím, že se tady závodníkům bude líbit a že příště budou tratě ještě lepší," podotknul Martin Rada.
 
Pořadatelé očekávají účast zhruba 50 až 60 posádek nejen z Moravy. Nyní již je přihlášeno 40 dvojic, ale další přihlášky dále přicházejí.     
               
 
Start soutěže bude z náměstí v Modřicích v sobotu 20. listopadu v 9,30 hodin, ale posádky se tam již vracet nebudou. Cíl bude letos poprvé v Hustopečích, kde tak vzniklo nové centrum soutěže. V okolí se pojedou všechny RZ a kromě cíle zde bude také servisní zóna, ředitelství soutěže i třeba tiskové středisko. Nejrychlejší posádky by se měly na náměstí v Hustopečích objevit po 15 hodině. Vyhlášení vítězů se pak uskuteční rovněž na náměstí, ale v Hotelu Centro.
 
 
Tisková informace IV. AGROTEC  RALLYE SHOW MODŘICE 2004 č. 2
 
Pavel Jelínek
Media servis
www.car.cz , TVB1
 
V Brně 15. listopadu 2004
 

Oficiální stránky soutěže: http://www.vonka.cz

 
Základní informace:
 
    RZ 1, 4                 Křepická          se jede 2x
    RZ 2, 5, 7              Uherčická         se jede 3x
    RZ 3, 6                 Němčičská         se jede 2x
 
    Délka tratě a RZ:   
    Celková délka RZ:                       60,42 km
    Celková délka přejezdů:                106,45 km
    Celková délka tratě:                   166,87 km        
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose