www.car.cz
 

Formuloví jezdci se poprvé rozloučí v Sosnové
     1.1.2000 00:01 - tisková zpráva


V sedmém ročníku motokárového klání se pojede s výkonnější technikou
 
Se závodnickou sezónou se účastníci Národní formule 1400 rozloučí opět za volanty motokár. Letošní již sedmý ročník vytrvalostních tříhodinových závodů ovšem nenaváže na tradici zavedenou v posledních letech. Místem konání nebude v sobotu 20. listopadu znovu umělá dráha v Praze nebo Brně, ale stane se jí ryze motokárová trať Autodromu Sosnová.
 
Stejně jako všech předchozích šest soubojů formulových jezdců na závěr sezóny i letošní motokárovou bitvu pořádá pětinásobný šampión Národní formule 1400 Tomáš Chabr. „Říkali jsme si, že stejně jako v českém okruhovém mistrovství je to po letech trochu stereotypní jezdit závody stále na dvou tratích, byť je po roce střídáme. Proto jsme se rozhodli zkusit udělat změnu a letos neformálně uzavřeme sezón na okruhu v Sosnové,“ vysvětlil chomutovský pilot a neměl obavy, že by jezdce odradila skutečnost, že se bude již v dost chladném počasí závodit venku. „Jsme zvyklí jezdit i v dešti a když náhodou bude mrznout nebo napadne sníh, bude to alespoň zajímavější. Nevadí nám to, venku jsme jezdili už při prvním ročníku,“ uvedl Chabr a dodal, že poprvé se bude závodit s výkonnější technikou.
 
„Tentokrát už nepojedeme s amatérskými hobby motokárami, které jsou k dispozici téměř všude, ale budeme mít k dispozici káry s motory Honda 390, s nimž se jezdí v českém šampionátu,“ sdělil organizátor závodů.
 
Startovní listinu pro vytrvalostní tříhodinové závody motokár podle tradice zaplňují především jezdci Národní formule 1400. „Podobně jako v uplynulých letech jsou přihlášeny tři desítky závodníků, přičemž převážná většina jsou právě účastníci z okruhového mistrovského seriálu. Omluvil se pouze letošní šampión Jiří Mičánek junior, který absolvuje testovací program v zahraničí,“ oznámil Tomáš Chabr a doplnil, že podle propozic se jezdci sejdou před závody v 10.00 hodin, absolvují seznamovací trénink, rozlosování do skupin a o dvě hodiny později odstartují do závodu.
 
Skupiny složené minimálně z trojice jezdců budou mít mezi sebou také zástupce výrobce profesionální montážní techniky Würth, jenž pro nejlepší závodníky připravil tradičně věcné ceny. Mimo nich bude také od společnosti Würth již potřetí v řadě předán vozík s nářadím určený pro celkového vítěze Národní formule 1400 v mistrovském ročníku.
 
tisk info KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose