www.car.cz
 

Formuloví jezdci zakončili sezónu závody na sněhu
     21.11.2004 07:49 - tisková zpráva


Nezvykle na závodní dráze zasypané sněhem se rozloučili čeští formuloví jezdci s letošní sezónou. Sedmý ročník epilogu v podobě vytrvalostního klání motokár, kterého se účastní převážně piloti Národní formule 1400, se konal poprvé v historii na okruhu Autodromu Sosnová a provázely jej závodnicky zcela netypické podmínky. Na zasněžené dráze dvouhodinovou bitvu nakonec vyhrála sestava ve složení Lubomír Plaček, Jaroslav Kostelecký a Marek Skřivan.

Po startu závodu, jenž byl z důvodu zasněžené dráhy zkrácen ze tří na dvě hodiny, bitvu na uježděném sněhu ozdobila série ukázkově vytočených hodin v podání většiny účastníků. Do popředí se v úvodu motokárového klání dostala sestava, která do zahajovacích kol nasadila Igora Lešinského, jenž si na zasněžené dráze počínal téměř bezchybně a postupně díky tomu získával stále větší náskok.

Před polovinou závodu začala být ideální stopa okruhu pouze mokrá a vedení se ujala skupina, která měla v té době za volantem Kosteleckého. Pilot startující jinak s formulí 3 za volantem motokáry absolvoval padesát minut, zajel přitom do té doby nejrychlejší čas na jedno kolo a když podobně jako ostatní jezdci zcela promáčen vystoupil z motokáry, předával volant dalšímu ze spolubojovníků s náskokem dvou okruhů.

Do konce závodu pak Plaček se Skřivanem zvýšili náskok o další tři okruhy a šest kol před cílem zaznamenali o šest vteřin vylepšený nejrychlejší čas závodu. Druhé místo patřilo Igoru Lešinskému s Ondřejem Loukotou a Milanem Falcmanem. Na třetí příčku se před koncem probojovala trojice Pavel Langer, Petr Samek, Stanislav Jedlička, kterou v průběhu bitvy zbrzdila oprava spojovací tyče řízení. Problémům se ovšem nevyhnuly ani další posádky, technické potíže jim přitom způsoboval především sníh ovlivňující správný chod motorů.

 

Výsledky: 1. Plaček, Kostelecký, Skřivan 88 kol

2. Lešinský, Loukota, Falcman - 5 kol

3. Langer, Samek, Jedlička - 13 kol


 
Tisková informace Národní formule 1400 č. 31-2004
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose