www.car.cz
 

Rallyeshow Modřice -Hustopeče vyhrál Valoušek před Komárkem
     21.11.2004 14:52 - Pavel Jelínek


Vítězové jeli s vozem Toyota Corolla WRC a  ze sedmi RZ o délce 60 km vyhráli rovných šest, zatímco jedou  byl nejrychlejší  druhý v cíli, David Komárek  s  áčkovým Mitsubishi Lancerem. Rovněž ten jel v pohodě a do odpoledního  cíle v Hustopečích, kde vzniklo zcela nové centrum soutěže, dojel se ztrátou pouze 1:18 minuty. To bylo v RZ číslo 4, tedy  při  druhém průjezdu RZ 1. Valoušek zde lehce přebrzdil zatáčku, ale  hodiny mimochodem údajně vytáčel také v samém závěru RZ 1.

"Auto a pneumatiky fungovaly ve studeném počasí perfektně," pochvaloval si v cíli pětadvacetiletý Valoušek, který se sice na jihu Moravy rozloučil se sezónou, ale plánuje ještě  účast na Pražském  rallyesprintu.

Celkem překvapením bylo, že na úvodních dvou rychlostních zkouškách si třetí příčku za Valouškem a Komárkem s minimálním odstupem na Komárka držel ostravský jezdec Lumír Firla. Ten se premiéově objevil v rallye a hned  usedl do  vozu nejvyšší kategorie WRC, i když staršího modelu EVO II týmu SEAT Sport  Czech Republic, v němž  dělá   šéfmechanika.

V polovině třetího měřeného úseku však Firla vyletěl do příkopu. Vůz  sice nebyl  poškozen, ale auto se posádce nepodařilo  vyprostit."Měl jsem to špatně napsané, byla to chyba  rozpisu. Tuto erzetu, která jinak byla nejhezčí, jsme  si projeli jenom jednou a už jsem to nestačil zkontrolovat," popsal  Firla  příčinu problému.  Formulový pilot Lumír Firla sice nedojel, ale jinak byl celkem spokojen, i když trať označil  za velmi rychlou.

Z téměř  šedesáti přihlášených posádek nakonec  odstartovalo  padesát a z nich dokončilo soutěž 39.

Výsledky Agrotec Rallyeshow Modřice 2004:

1. Valoušek, Novák (Toyota Corolla WRC) 33:01,2, 2. Komárek, Roupec (Mitsubishi Lancer EVO VI) -1:18,4, 3. Otto, Ottová (Toyota Celica GT Four) -2:24,9, 4. Škola, Zpěvák (Mitsubishi Lancer EVO VII) -2:49,3, 5. Odložilík, Rajnoha (Suzuki Ignis S 1600) -2:52,8, 6. Jelínek, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO VI) -3:17,2.


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose