www.car.cz
 

Valoušek vyhrál v Modřicích. Odložilík s ignisem pátý
     22.11.2004 12:23 - tisková zpráva


MODŘICE –  Na sobotní start se postavilo rovných padesát posádek a mezi nimi i jezdec Trumf Rally Teamu Pavel Valoušek, který na sedadlo spolujezdce Toyoty Corolla WRC posadil po otrokovického Petra Nováka, se kterým startoval již v sezóně 2001.

Po experimentech na obslužných komunikacích brněnského autodromu se tentokráte pořadatelé rozhodli vydat na jih od Brna, do oblasti Hustopečska. Připraveno bylo celkem sedm rychlostních zkoušek jen těsně přesahujících 60 kilometrů vedoucích po úzkých cestách mezi místními vinicemi. „Zdejší tratě jsou velice pěkné a náročné, i když hodně rychlé,“ zhodnotil nové tratě Pavel Valoušek.

Přestože ještě po ránu poletoval sníh, na trati po něm nebylo ani památky. To vůbec nevadilo Valouškovi, který šel hned od úvodního testu do čela průběžné klasifikace  a tuto vedoucí příčku si s přehledem udržoval až do konce celé soutěže. Ze sedmi rychlostních testů jich vyhrál šest, jen na čtvrté zkoušce mu vítězství uniklo o čtyři vteřinky. „Lehce jsme tam přebrzdili jednu zatáčku, jinak jsme byli v pohodě,“ vysvětloval porážku na zkoušce otrokovický pilot.

Na cílové rampě v Hustopečích tak mohli Valoušek s Novákem otevřít šampaňské na oslavu suverénního vítězství, když druhého Davida Komárka porazili o více než minutu a čtvrt. „Jsme velice rádi, že jsme tu mohli startovat a pobavit sebe i diváky. Auto fungovalo po celou dobu bez problémů, dokázali jsme vybrat pro toto studené počasí správné pneumatiky, takže určitě spokojenost,“ říkal Pavel Valoušek v cíli Modřické soutěže.

Soutěže se zúčastnila také druhá posádka Trumf Rally Teamu Roman Odložilík – František Rajnoha. Se Suzuki Ignis S1600, se kterým startoval Valoušek na Rally Catalunya, dokázali v Modřicích dojet na páté příčce absolutně a jako první v klasifikaci skupiny A. Poslední soutěží Trumf Rally Teamu v letošní sezóně bude Pražský rallysprint, na kterém by se měly objevit obě kmenové posádky.

 

www.pavel-valousek.com


 
 
Fotogalerie:   Rallye Show Modřice 2004 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose