www.car.cz
 

Vrchař Rybníček při soutěžní premiéře kácel, ale dojel čtvrtý
     25.11.2004 09:10 - tisková zpráva


Dne 20. Listopadu 2004 se zúčastnil náměšťský jezdec  Marek Rybníček, který startoval v barvách brněnské stáje Bohumila Pfeifera  Agrotec RALLYE SHOW Modřice. Startoval na vozidle Škoda Felicia 1,6 ve třídě A6. Byla to jeho premiéra v automobilových soutěžích s navigátorkou Pavlou Třebínovou.

 

„První rychlostní zkoušky jsme začli zvolna, abych si osahal auto a vyzkoušel si jízdu podle rozpisu, který jsme si pečlivě v pátek připravili. Chtěl jsem soutěž dokončit a neublížit autu, tak bylo potřeba jet ze začátku zvolna. Na první erzetě jsem si nechtěně v první zatáčce  vytrhl z helmy intercom, tak mě musela Pavla navigovat pouze vlastním hlasem, což bylo trochu nepříjemné, ale zvládli jsme to.

 

Další dvě erzety jsme již jeli v pohodě ale stále jsem ještě nebyl zvyklý na 100% na soutěžní vůz, který má odlišné jízdní vlastnosti od kopcového speciálu. Po absolvování první půlky, tedy 3 erzet,  jsme se nacházeli na 6. místě ve třídě A6.

Na RZ 4 jsme svým soupeřům, kteří měli stejné vozidlo jako my, nadělili 7 vteřin a začali se posouvat lehce do předu.

 

Na RZ 5 se mi potvrdilo, že v rally se musí stále jet hlavou a zapomenout na zlozvyky z kopců. A jelikož jsem začal RZ 5 velmi z ostra, tak jsem šli cca po 2 kilometrech ven z tratě a po skácení dvou hustých keřů jsme se vrátili na trať a pokračovali dál.

 

V posledních dvou erzetách jsme stále zrychlovali a nakonec jsme obsadili 4. místo ve skupině A6 a celkově jsme skončili na 29. místě. Není to sice žádné super umístění, ale byl jsem rád že jsem soutěž dokončil a že jsem dokázal držet se svými soupeři krok. A nebyla to jen moje zásluha, ale především také mé navigátorky která předvedla podle mě perfektní výkon.

 

Na závěr bych chtěl poděkovat mým sponzorům za podporu v roce 2004 a věřím že mi zachovají přízeň i v další sezóně 2005“

 

Připomeňme, že jezdce ASK Náměšť nad Oslavou nyní čeká příprava na závodní sezónu 2005, kde bude startovat v seriálu MČR v závodech do vrchu s vylepšenou verzí VW GOLF IV a na jaře by chtěl absolvovat domácí podnik Rallyesprint v Okříškách.

 

 

 Tisková zpráva PFEIFER MOTORSPORT


 
 
Fotogalerie:   Rallye Show Modřice 2004 od Romana Olejníčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose