www.car.cz
 

Modřice 2004: David Komárek postříbřil test nového motoru
     25.11.2004 20:10 - Pavel Jelínek


Několik pěkných medailových úspěchů nasbíral na sklonku sezóny David Komárek, přestože jeho vrchařský lancer již odpočívá v dílně. Zlatou tečku za sezónou sice den po Horácké rallye udělal při Setkání mistrů na Masarykově okruhu, kde byl členem vítězného družstva a kde startoval za vrchaře díky svému obhájenému titulu ve skupině M. Ale to pro něj zdaleka ještě neznamenalo konec sezóny.

 

O týden později totiž nechyběl pro změnu v roli soutěžáka na startu v Nepomuku při Podbrdské rallye, kde na sedadlo navigátora premiérově usedla manželka Věra – a hned napoprvé z toho bylo zlato. O třetím listopadovém víkendu pak David už opět po boku se Zdeňkem Roupcem startoval v Agrotec Rallye Show Modřice, kde se mu mimochodem celkem daří.

 

Předloni byl při této soutěži absolutně třetí za Tomášem Hrdinkou s Octávií WRC a za Milanem Chvojkou s Fordem Escortem Cosworth a zároveň vyhrál skupinu N. Vloni zde nestartoval, protože dolaďoval vůz skupiny A. Start v Brně plánoval, nicméně nestihl, ale letos nejen že opět získal medaili, ale tentokrát  dokonce druhou nejcennější.

 

Rychlejší než Komárek s Roupcem byl pouze zlínský mladík Pavel Valoušek se spolujezdcem Petrem Novákem s Toyotou Corollou WRC. Další WRC – SEAT Cordobu - ovšem s okruhovým jezdcem Lumírem Firlou (poprvé) za volantem – dokázal David držet za zády. Pak ovšem Firla skončil mimo trať a dvojice z Okříšek byla bez přímého soupeře, jelikož Ludvík Otto měl problémy s motorem.

 

Vítězové vyhráli rovných šest ze sedmi RZ o délce 60 km, zatímco jednou v RZ4 byl nejrychlejší David Komárek. Jeho celková ztráta v cíli činila pouze 1:18 minuty, takže byl spokojen. „Potřebovali jsme vyzkoušet nový motor na příští sezónu a to se povedlo na jedničku, teda na dvojku :)) ,“ usmívá se jezdec.

 

„Na první rychlostce jsme se spíše rozkoukávali, na druhé RZ jsme si jednou  zacouvali, ale celkově vše bylo OK. Trať byla určitě lepší, než dříve. Při tréninku jsem byl trochu rozpačitý, ale ve vlastním závodě mi to už špatné nepřišlo. Sice to bylo rychlejší, ale některé pěkné pasáže to kompenzovaly. Těžký byl průjezd lesem na RZ3 a následný šotolinový úsek. Tady jsme to trochu prodali, bylo by zbytečné ublížit autu.

 

Nový motor se ukázal být krokem vpřed a také zbytek auta fungoval na jedničku. Jeli jsme v pohodě. Valda nám ujel už na první vložce, tak jsme jeli pro zábavu a na jistotu. Přesto jsme si vypracovali slušný náskok na třetího Ludvíka Ottu,“ rozebírá závod David.

 

Bylo to určitě lepší, než dřív na okruhu. Nejvíc jsme byli překvapeni množstvím diváků. To při předchozích ročnících určitě nebylo,“ doplňuje navigátor Zdeněk Roupec.

 

Trať v okolí Hustopečí byla sice označována všeobecně za velmi rychlou, ale jezdec byl spokojen: „Bylo to rychlé, ale relativně bezpečné!“

 

Věra Komárková se tentokrát v poměrně mrazivém a nepříjemném počasí ani nevěnovala natáčení závodů s kamerou, jako obvykle. „Manželce se nechtělo do té zimy. Ale jinak na svezení vzpomíná. A chce jet znovu,“ doplňuje David Komárek.

 


V příští sezóně čeká tým Komvet racing podobný program, jako letos. Dva vozy skupiny M s otcem a synem Komárkovými pojedou závody do vrchu a junior bude opět startovat ve sprintech. Pokud zbude nějaký volný termín, objeví se možná i na startu některé z velkých soutěží. „Letos jsme ladili auto a velké soutěže pro nás neměly smysl. Končili bychom nejspíš vždy hned v úvodu. Ale příští rok se možná svezeme i na některé velké rallye,“ plánuje David.

 

 

 

Pavel Jelínek, www.car.cz

 

Tisková informace Komvet Racing,

V Brně 25. listopadu 2004

 

Výsledky Agrotec Rallyeshow Modřice 2004:

 

1. Valoušek, Novák (Toyota Corolla WRC) 33:01,2, 2. Komárek, Roupec (Mitsubishi Lancer EVO VI) -1:18,4, 3. Otto, Ottová (Toyota Celica GT Four) -2:24,9, 4. Škola, Zpěvák (Mitsubishi Lancer EVO VII) -2:49,3, 5. Odložilík, Rajnoha (Suzuki Ignis S 1600) -2:52,8, 6. Jelínek, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO VI) -3:17,2.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Show Modřice 2004 od Josefa Komárka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose