www.car.cz
 

V barvách Křenek motorsport pojede Jupa, Finkbohner a mladík Kout
     29.11.2004 08:57 - tisková zpráva


Sestava týmu byla oznámena s předstihem

Tým Křenek motorsport s předstihem oznámil svoji pozměněnou jezdeckou sestavu a plány na sezónu 2005. V barvách stáje sídlící v Měšicích u Prahy bude příští rok startovat opět její stálý pilot Jiří Jupa, kterého doplní mladík Adam Kout a Švýcar Wani Finkbohner, jenž se jako celosezónní jezdec do týmu vrací po pěti letech. Program stáje v příštím roce zahrnuje tradičně kompletní seriál mezinárodního okruhového mistrovství České republiky, celý domácí šampionát v závodech automobilů do vrchu a také vybrané okruhové podniky v zahraničí.

Pro vrchařské mistrovství bude tým připravovat Škodu Octavia skupiny M a za její volant usedne Jiří Jupa. Zkušený pilot z Družce u Kladna bude po čtyřleté pauze znovu stálým účastníkem šampionátu, ze kterého naposledy odešel jako vítěz dvoulitrové třídy cestovních vozů skupiny A a dále se věnoval především okruhům. Své jezdecké umění ve vrchařských závodech pak prokazoval při ojedinělých startech za tým Křenek motorsport, pro který získal několik výrazných medailových úspěchů.

Na okruzích bude prioritou Národní formule 1400, kde stáj znovu nasadí monoposty FiKS-03 vlastní konstrukce. Jejich kokpity obsadí Wani Finkbohner a dosud především úspěšný motokárista Adam Kout. Oba jezdci premiérově absolvují celý seriál v české formulové kategorii, se kterou se již seznámili při ojedinělých startech. Čtrnáctiletý Kout letos ve dvou závodech na mosteckém autodromu a na německém Hockenheimu, Švýcar Finkbohner předloni v Mostě a Brně jako historicky první zahraniční jezdec v mistrovské třídě.

"Kout nás svými schopnostmi zaujal už při prvních testech. Předběžně jsme se na příští sezónu domluvili a dohodu pak stvrdili, když jsme si ověřili, že s jezdcem si můžeme klást hodně vysoké ambice a spolupráce s ním bude na velmi dobré úrovni. Vzhledem k chování a dovednostem Adama jsme momentálně nemohli udělat lepší volbu," pochvaloval si výběr mladíka z Brandýsa nad Labem manažer týmu Josef Křenek a k obsazení postu druhého pilota doplnil: "Finkbohner byl vybrá s ohledem na své technické dovednosti a velmi dobrou znalost nejmodernějších technologií v motoristickém sportu."

Sestavení mezinárodního tandemu za volanty formulí mělo ovšem ještě další důvody, jenž souvisejí s budoucími aktivitami týmu Křenek motorsport. "Vytvořili jsme perspektivní partu, která si bude vzájemně vypomáhat. Je to první krok v dalším vývoji naší činnosti. Ta bude postupně více směřovat do zahraničí. Nebudeme se určitě vzdávat Národní formule 1400, ale rozšíříme naši působnost o závody formule Renault v cizině. V zahraničí bychom měli vícekrát startovat už příští rok s monoposty české mistrovské třídy," prozradil Křenek.

Další aktivity týmu v příštím roce jsou zatím otevřené. Týká se to i prestižního poháru Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup, ve kterém se zástupci Křenek motorsport podíleli v uplynulých pěti letech na přípravě techniky u některých stájí. "Podobnou činnost nevylučujeme, ale dosud jsme neuzavřeli žádná jednání o spolupráci," dodal Josef Křenek.


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2004- páteční tréninky

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose