www.car.cz
 

Tlusťák se rozloučil s hondou a přesedá do saxa
     3.12.2004 00:49 - tisková zpráva


Modřický sprint byl pro Antonína Tlusťáka posledním startem s úspěšnou Hondou Civic Type-R. Počínaje Pražským sprintem mění nejen značku, ale i skupinu a třídu. Značce Honda naopak zůstane v Praze věrný Josef Koukola, představí se však s Tlusťákovým mistrovským strojem.

 

 

V Modřicích usedl Antonín Tlusťák naposledy do své Hondy Civic Type-R, která jej letos dovezla k titulům mistra republiky ve skupině N i mezi juniory, aby se s tímto strojem rozloučil. Život je změna a proto se i tým Motocarsport Zádveřice rozhodl k přechodu do jiné třídy a na jiné vozidlo. Tím bude pro příští rok Citroen Saxo Kit Car ve třídě A 1600. První ostrý start s tímto autem proběhne tento víkend v Praze, při tradičním rozloučení s letošní sezonou. Pojďme však ještě na skok do Modřic. „Moc jsem se na tuto soutěž těšil a na rozdíl od mistrovských závodů, zde nešlo o body, takže jsem byl rozhodnut jet od začátku naplno. Nemusel jsem se ohlížet na taktiku a jel jsem tak, jak nejlépe dovedu. Snad to bylo vidět na trati i na časech,“ řekl Tlusťák, který po celou soutěž jasně vedl enka a chvíli se pohyboval i na sedmém místě absolutního pořadí. „Nakonec jsme skončili devátí, když nás na poslední chvíli přeskočil Miroslav Jarcovják s mitsubishi a o vteřinku i Zdeněk Vrbecký na octavii,“ dodal v cíli jezdec a současně vyslovil pochvalu na adresu pořadatelů: „Proti minulým ročníkům se hodně změnilo, včetně tratí, které se opravdu povedly a také další věci byly na podstatně vyšší úrovni než v minulých ročnících. Prostě skvělá soutěž na konec roku“, zakončil Tlusťák, jenž měl seznamovací jízdy zpestřené o to, že jeho spolujezdec Rudolf Kouřil plnil současně i pořadatelské povinnosti, takže trenink probíhal skutečně jen v minimálním časovém prostoru.

 

Motocarsport Zádveřice měl na startu i další dvě posádky. S červeným civicem vyrazil na trať tradičně Josef Koukola (opět s Mílou Talaváňou) a nevedli si také zle. Prakticky po celou soutěž sváděli tvrdý boj o vedení ve třídě a mimo dosah nebylo ani stříbro ve skupině. Nakonec skončili čtvrtí a ve třídě druzí, když se po zásahu komisařů  opravoval čas Petra Hozáka a ten jim tak „vyfoukl“ vítězství ve třídě.

 

Na poslední chvíli zaskočili otec a syn Venušové za Zdeňka Tylku, který po lehké havárii při testech a zhoršeném nachlazení později, startovat nemohl. Jiří Venuš, jinak také sportovní komisař a Martin, který patří ke kmenovému kádru serveru autosport.cz  jej však úspěšně zastoupili a v rámci hodnocení soudobých automobilů (podobně jako v ČMPR) dojeli třetí.

 

A nyní již k blížící se Praze. „Začínal jsem na motokárách a vždy jsem se chtěl svézt s pěkným áčkem. Když se letos objevila šance na takové auto, neváhal jsem. Vzhledem k tomu, že v naší dosavadní třídě postupně ubývalo konkurence, bude to pro mne i výzva, protože třída A 1600 naopak získává na významu.

 

Vůbec celá příští sezona bude hodně náročná jednak po jezdecké stránce, ale i po stránce organizační, ale věříme, že se nám podaří ji ve spolupráci s našimi partnery zajistit tak, abychom se postupně probojovali do špičky třídy i skupiny. To však neplatí pro Pražský sprint, tam pojedu spíše opatrně.

 

Zatím jsem totiž s autem najel asi dvacet kilometrů. Byl to takový malý test a v Praze bude vlastně jeho pokračování, takže by bylo špatné, kdybych vyrobil nějakou škodu. Byl to takový malý test a v Praze bude vlastně jeho pokračování, takže by bylo špatné, kdybych vyrobil nějakou škodu,“ mírní Tonda předčasná očekávání před prvním ostrým svezením. Na sedadlo spolujezdce se poprvé od Blovic vrátí šťastný otec Jiří Mareš, takže si oba budou moci vyměnit své rodičovské zkušenosti.

 

Návrat na sedadlo spolujezdce si odbude i Luboš Novák a doplní Josefa Koukolu. Společně si opět vyzkouší dvoulitrové auto, protože pojedou s Hondou Civic Type-R právě po Tlusťákovi. Přechod od šestnáctistovky ke dvoulitru by jim neměl dělat potíže, protože sami ještě před dvěma roky jezdili s Renaultem Clio ve třídě N3.

 

 

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Show Modřice 2004 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose