www.car.cz
 

Peták poruší tradici a nepojede v Praze s vozem WRC
     3.12.2004 00:52 - tisková zpráva


Poprvé po několika letech neuvidíme v Praze Pepíka Petáka za volantem vozu WRC. Vzhledem k tomu, že prakticky před pár hodinami přivezl z Francie vzorně repasovaný Renault Clio S 1600, je pochopitelné, že si nemohl nechat ujít příležitost k prvnímu pořádnému svezení a na start Pražského sprintu přijede v této žluto-modré raketě.

 

 

Stroj se kterým se v Praze představí tradiční a letos i vavříny v MČR v rallysprintech ověnčená posádka Josef Peták – Libor Joska jsme již v Čechách, tedy spíše na Moravě, měli příležitost vidět. Simon Jean-Joseph s ním totiž v srpnu zvítězil na Barum rallye a právě tam proběhly první kontakty, jejichž výsledkem byl návrat tohoto auta zpět do České republiky, který proběhl v minulých dnech.

 

V těchto hodinách se v dílně pilně pracuje na polepování auta samolepkami všech partnerů, bez nichž by jeho pořízení nebylo možné. Současně běží i práce na detailním nastavení všech součástí tak, aby se v něm posádka mohla cítit jako doma. „S autem jsem zatím ujel asi dva kilometry a vím o něm jen to, že je modrožluté a dost špatně se mi do něj nastupuje,“ povídá svým typickým způsobem Pepík a pokračuje: „Když se však usadím, působí na mě interiér podobným dojmem jako Peugeot 206, se kterým jsem už jezdil, takže změna není tak veliká i když nějaká adaptace bude nutná. Jak se však clio chová na trati zatím nevím a dozvím se to až cestou do Radotína a při kroužení kolem Strahova.

 

Opět máme nakoupené bloky a tužky na poznámky, abychom všechny poznatky zapsali a později doladili všechny maličkosti. Auto sice prošlo po letošní sezoně kompletní repasí, takže je připravené na příští sezonu, kterou zahájíme v Rakousku na Jaenner rallye, drobná vylepšení však budou nutná,“ prozradil Pepík i to, co je pozornému čtenáři již jasné, tedy že v roce 2005 bude startovat ve třídě A do 1600 ccm.

 

Oproti dvěstěšestce je clio vybavené kratší verzí převodovky s maximální rychlostí 172 km/h, originálními tlumiči z dílen Renault Sport a také topením, které se do dvěstěšestky muselo dodělávat a které jistě již v Praze posádka dokonale prověří.

 

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2004- sobota od R. Jeníčka

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose