www.car.cz
 

Pestrá a silná mozaika Ferrari
     tisková zpráva


Také v letošním šampionátu FIA Grand Turismo se v hlavní kategorii GT objeví mnoho silných speciálů značky Ferrari. Vedle starších vozů 550 Maranello přibudou i stroje 575 Maranello. Jedním z týmů s novými auty bude i francouzská stáj JMB, jež vůz už předvedla vítězstvím loni v Estorilu.

Zkušená sestava nasadí tři nové vozy, které si již přebrala od společnosti Ferrari Corse Klienti. Jména jezdců budou známa později. Stáj se stejně jako v minulých letech představí i ve třídě N-GT s vozy Ferrari 360 Modena.

Další dvě Ferrari 575 nasadí zcela nový tým GPC Squadra Corse, jejímž majitelem je Ital Giampaolo Coppi. Muž, který ve FIA GT léta působil jako zástupce značky Giesse, má smělé cíle. „První sezona sice bude rokem učení, ale i tak chceme být dobrým týmem. Proto si vybírám jen ty nejlepší závodníky. Soupiska ještě není jasná, ale rád bych získal Christiana Pescatoriho, Fabia Babiniho, Phillipa Petera, Fabrizia de Simoneho a také Mike Hezemanse,“ prohlásil Coppi.

Zato mistrovský tým BMS Scuderia Italia se rozhodl zůstat u „pětsetpadesátek“. Vyrazí stejně jako loni se třemi vozy, které jim opět připraví britská firma Prodrive.

„Auta jsou zatím v Bandury, kde na nich pracují tamní technici Prodrive. Vymýšlejí zlepšení motoru a aerodynamiky,“ uvedl manažer BMS Marco Strepavara. Z jezdecké sestavy je zatím znám jeden tandem - Italové Fabrizio Gollin a Luca Cappellari.

Martin Straka, Sport
+ AMD Brno
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose