www.car.cz
 

Oficiálně a nečekaně: Roman Kresta dvojkou týmu Ford
     3.12.2004 13:35 - tisková zpráva


Ford Motor Company dnes oznamuje, že podepsal pro příští sezonu mistrovství světa v automobilových soutěžích smlouvu s českým jezdcem Romanem Krestou. Za volantem Fordu Focusu RS WRC bude týmovým kolegou Fina Toniho Gardemeistera.

 

28-ti letý Kresta je na úrovni soutěží mistrovství světa zkušeným jezdcem a od svého debutu s Fordem Focus WRC týmu M-Sport při Rallye Acropolis v roce 2001 absolvoval 20 soutěží MS. Jeho spolujezdcem bude Jan Tománek, který ho s výjimkou tří startů navigoval ve všech světových soutěžích.

 

Roman Kresta debutoval v rallye v roce 1994 a nejprve se věnoval domácím soutěžím. V roce 2000 a 2001 získal s továrnou podporovaným vozem Škoda Octavia WRC titul mistra České republiky. Své zkušenosti na poli mistrovství světa sbíral v barvách týmů Škoda Motorsport a Bozian Racing, za který startoval s Peugeotem 206 WRC.

 

"Romana jsme vybrali ze sedmi kandidátů, kteří byli schopni splnit naše požadavky pro rok 2005,“ říká ředitel M-Sport Malcolm Wilson. „Myslím, že stejně jako jeho nový týmový kolega Toni Gardemeister, neměl zatím možnost ukázat svůj skutečný potenciál ve špičkovém voze kategorie WRC.“

 

"Roman dosáhl v tvrdé konkurenci některých skvělých časů v rychlostních zkouškách a je považován za velmi dobrého testovacího jezdce. S ohledem na možnost zavedení pouze jedné servisní zastávky během každé etapy soutěží MS 2005, budou pro tým technické schopnosti pilota nepostradatelné,“ dodává Wilson.

 

Kresta začne s týmem spolupracovat již zítra (sobota) a bude mít celý víkend na seznámení se s Focusem RS WRC. Bude také testovat pneumatiky Michelin. Fotografie z testování budou k dispozici v pondělí 6. 12. 2004 na stránkách www.fordrallyesport.com.

 

Příští sezona je poslední pro současný model Focusu RS WRC. V dílnách M-Sportu, který má na starosti rally program automobilky Ford, je již vyvíjen jeho nástupce. Nový Focus bude nasazen do MS při první soutěži sezony 2006.

 

  

Martin Linhart,

Internet: www.ford.cz, www.media.ford.com

 

 


 
 
Fotogalerie:   Turecko 2004 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose