www.car.cz
 

Praha: MISS Katka Stočesová pojede v octavii.
     3.12.2004 21:05 - tisková zpráva


Již podruhé za sebou se zúčastní královna krásy, Kateřina Stočesová pražského rallysprintu. V loňském roce startovala po boku Jiřího Bryndy s vozem Škoda Felicia Kit Car, v letošní sezóně usedne opět vedle Jirky, ovšem tentokráte do vozu Škoda Octavia, třídy A7.

Vůz pochází z Autospektra 2000 v Mariánských Lázních. Posádka Brynda-Stočesová vloni sprint nedokončila a tak by si chtěli především vylepšit bilanci a 10.ročník pražského rallysprintu dojet. Tým hledal před startem sprintu možnosti, s kterým vozem se závodu zúčastní. Nakonec padla volba na Octavii ve třídě A7. „Rozhodovali jsme se mezi dvěma vozy.

Druhou možností byl start s vozem Peugeot 206 Kit, ovšem ve prospěch Octavie rozhodlo, že s ní bratr startoval na Rally Příbram. Před závodem nemáme ani já, ani Katka příliš časů, a tak adaptace na zcela nový vůz by nebyla lehká. Přesto si myslím, že s Octavií pobavíme nejednoho fanouška a že na nás budou vzpomínat, jako v loňském roce“ zhodnotil situaci Jiří Brynda.

Pražský rallysprint sčítá šest rychlostních zkoušek, přičemž se tři jedou v okolí Řeporyjí a tři v okolí Strahova. Přesto Katka nehodlá závod podcenit ani letos a chce být opět plnohodnotným členem posádky. „V loňském roce jsem se snažila Jirku navigovat a pokusím se o to i letos. Neboť nemám příliš časů, tak budeme muset vše zvládnout v pátek. Potřebuji si znovu osvojit psaní a čtení rozpisu. Ovšem věřím, že se vše podaří.

Především bych byla ráda, kdyby se nám po loňském nezdaru podařilo celý závod dokončit“ popsala poslední dni před startem Katka Stočesová.

Jirka Brynda se zřejmě s vozem sveze ještě před závodem „Uvidíme, rádi bychom vůz ještě před startem někde vyzkoušeli. Zřejmě se s ním projedu v okolí našeho autoservisu. Vůz bychom měli přivézt buď ve středu, nebo ve čtvrtek.“ Zajímavostí je, že Katka pojede poprvé s Octavií až při samotném závodě. „V loňském roce jsem se před závodem s Felicií svezla, ovšem letos mne bohužel čas nevyšel a tak se budu muset na octavii těšit až do poslední chvíle.“

Pražský rallysprint se koná 4.12. a tímto zveme všechny fanoušky Katky Stočesové a Jirky Bryndy. Závěrem dodejme, že s druhým vozem, tedy se Škodou Felicií Kit Car pojede za Montcar Autosport Antonín Matys s Alešem Vaněčkem.

Marek Felt


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vesprém 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose