www.car.cz
 

Josef Semerád v Praze o jedinou sekundu vyhrál PV
     5.12.2004 19:43 - tisková zpráva


Semerád si poradil se světem

 

Jubilejní 10. ročník Pražského rallysprintu byl ve znamení návštěvy dvou světových es, Janiho Paasonena a Alistera McRae. Oba tito jezdci startovali s vozy patřícími do skupiny produkčních vozů, stejně jako auto Josefa Semeráda jedoucího na tomto podniku tradičně s Janem Suchomelem.

 

Alister startoval s vozem Subaru Impreza Sti, Jani a Pepík se sedmou evolucí Mitsubishi Lancer. Naskytla se tak možnost zhodnotit kvality jezdců, jedoucích s identickou technikou. Na šesti rychlostních zkouškách ukazovali všichni tři skvělé řidičské umění.

 

Na start jsem přijížděl s tím, že chci vyhrát. Byl jsem samozřejmě trochu nervózní, jelikož zkušenosti McRae a Paasonena ze světových soutěží mi zákonitě chybí, pro však hovořila znalost tratí. McRae jel také evidentně vyhrát, vždyť startoval se svým stálým spolujezdcem Davidem Seniorem. Čekal jsem tedy tahanice o desetinky,“ přemýšlel Pepík před startovní rampou.

 

Jeho očekávání se také vyplnilo. Rozhodovala doslova vteřinka, Josef Semerád s Janem Suchomelem zvítězili o 1,3 sekundy před Jani Paasonenem respektive o 10,2 sekundy před Alisterem McRaem.

 

Byl jsem spokojený s časy, které jsem zajížděl na všech pěti erzetách, na druhé rychlostní zkoušce nám byl čas přidělen,“ hodnotí krátce Pepík své vystoupení na tratích Pražského rallysprintu a pokračuje:

 

Je skvělé, že jsem vyhrál, porazit rovnou dva jezdce, kteří pravidelně startují v mistrovství světa a ještě k tomu donedávna oba bojovali o titul v PWRC, to je prostě perfektní!!! Letos mi sezóna vyšla jako ještě žádná jiná.

 

Na závěr se nám splnilo to, na co jsme čekali celou dobu, čeští závodníci změřili své síly se světovými soutěžáky a díky tomu víme, že naše automobilové soutěže jsou svým startovním polem na vysoké úrovni.“

 

Jan Dvořák

 

 

 

 

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose